Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Deelnemers opleiding HO A ontvangen diploma

KNVB Media
KNVB Media
22 januari 2020, 16:16

De deelnemers poseren met hun diploma, met hun KNVB-docenten aan hun zijde. Michael Groeneweg van Alexandria’66 ontbreekt op de foto. - Foto: KNVB Media

De opleiding voor Hoofd Opleiding A (HO A) is afgerond. Op maandag 13 januari vond in Zeist de diploma-uitreiking plaats voor de tien cursisten, onder het toeziend oog van hun praktijkbegeleiders.

Het diploma “Hoofd Opleiding A" wordt toegekend aan hen, die alle proeven van bekwaamheid met goed gevolg hebben afgelegd. Met het HO A diploma hebben zij kennis vergaard en competenties ontwikkeld om werkzaam te zijn in de functie van een Hoofd Opleiding binnen een grote amateurvereniging. Tevens hebben zij de bevoegdheid om de JVTC-module (niveau 1), uit naam van de KNVB, te verzorgen op hun eigen vereniging aan haar eigen beginnende trainers.

'Verder professionaliseren'

Pasquale Hoekman van ADO'20 is met zijn 28 jaar de jongste deelnemer van de HO A opleiding. "Ik ben supertrots om als jongste Hoofd Opleiding in Nederland in het bezit te zijn van het HO A diploma. De opleiding heeft mij en ADO’20 ontzettend veel gebracht. Dat is bij trainers, ouders en spelers te merken."

De opleiding HO A was de ontbrekende schakel in de ontwikkeling van onze opleiding

Ook Ernst van Nispen, Hoofd Opleiding van De Treffers, is trots op de prestatie. "De opleiding tot HO A heeft mijn kennis, inzicht en ervaring aanzienlijk vergroot. Met deze ervaring beschik ik over de kwaliteiten om als Hoofd Opleiding van een grote amateurvereniging zo goed mogelijk te functioneren. Deze opleiding was de ontbrekende schakel in de ontwikkeling van onze opleiding." Van Nispen werd intensief bijgestaan door bestuurslid voetbalzaken Robert Janssen. "De HO-A Opleiding heeft ons uitgedaagd, geholpen, geïnspireerd en inzicht gegeven in het verder professionaliseren van onze opleiding en visie. We zijn trots op Ernst."

Geslaagden opleiding Hoofd Opleiding A

DeelnemerVereniging
Bas VeldmanBe Quick 1887
Siemen Lindebooms.v. Urk
Ernst van NispenDe Treffers
Jacko StuivenbergGVVV
Pasquale HoekmanADO’20
Milano van den BurgAVV Swift Amsterdam
Cor den DaasCVV Berkel
Ruben PluRijnsburgse Boys
Cor van Hoevenv.v. LYRA
Michael GroenewegAlexandria’66

Inschrijvingen nieuwe opleidingen

Binnenkort gaan de inschrijvingen open voor de nieuwe opleidingen in het seizoen 2020-2021. Houd onderstaande pagina in de gaten voor meer informatie.

Opleidingen tot Hoofd Opleiding Opleidingen tot Hoofd Opleiding Naast het opleiden van spelers levert de HO ook een belangrijke bijdrage in de ontwikkeling van de trainers/coaches en de ondersteunende staf binnen een vereniging.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen