Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Trouwe gebruikers ervaren nieuwe RINUS op geslaagde testdag

Sonny Sier
KNVB Media
13 december 2019, 14:30

Tijdens een verzorgde ochtend en middag op de KNVB Campus liepen de deelnemers onder begeleiding van de experts van RINUS door de nieuwe functionaliteiten heen. - Foto: KNVB Media

RINUS, de online assistent-trainer voor elke trainer-coach, staat aan de vooravond van een bijzondere professionalisering. Zeer binnenkort wordt namelijk de nieuwe RINUS uitgerold. Gebruikers kunnen vanaf dat moment de voordelen ervaren van de nieuwe functionaliteiten. In een vernieuwde omgeving wordt het voor trainers met onder andere de nieuwe kalenderfunctie, het beoordelen van trainingen en schema’s en trainingsplannen nog makkelijker en leuker om als trainer-coach jouw spelers met zoveel mogelijk plezier te laten voetballen. Trouwe gebruikers kregen eind november als eerste de mogelijk om de nieuwe RINUS te testen en hun feedback te geven. “De nieuwe RINUS is een aanwinst voor elke trainer.”

RINUS heeft zich ontwikkeld tot dé tool voor trainers op elk niveau. Zowel voor de beginnende, als de meer ervaren trainer. Behalve de vertrouwde functionaliteiten is RINUS verrijkt met een aantal handige uitbreidingen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar brengt ook meer structuur in de werkzaamheden voor een trainer.

Testen nieuwe RINUS

Enthousiaste gebruikers

Vrijdag 22 november werd een gemêleerde groep trainers op de KNVB Campus uitgenodigd om kennis te maken met het vernieuwde platform. Tijdens een verzorgde ochtend en middag op de KNVB Campus liepen de deelnemers onder begeleiding van de experts van RINUS door de nieuwe functionaliteiten heen.

“Ik ben een enthousiast gebruiker van RINUS en ben erg benieuwd naar de nieuwe functionaliteiten”, vertelde Jeroen van Hees, trainer van JO11-2 van Arnhemse Boys, bij aanvang. “Vier jaar ben ik inmiddels actief als trainer. Sinds het bestaan van RINUS gebruik ik het. Met RINUS heb ik veel input om een leuke en gevarieerde training te geven voor mijn spelers.”

De deelnemers werden meegenomen in de ontwikkelingen van RINUS.

Even daarna stapte Miljenko Bojcic binnen. De fanatiekeling arriveerde per fiets op de Campus, na een tocht van zo’n drie uur vanuit Amstelveen. “Ach, je bent er zo”, grapte hij. “Niet alleen ik, maar ook de hele club is enthousiast over RINUS. Iedereen gebruikt het voor zijn trainingen. Ik ben daarom benieuwd naar de nieuwe tools, zodat ik erover kan vertellen bij de club.” De fietsinspanningen van Miljenko konden even later rekenen op applaus vanuit de zaal.

Vier casussen

Na een voorstelronde, wat feiten en cijfers over RINUS en een toelichting van de nieuwe functionaliteiten, werden de deelnemers onderworpen aan vier casussen. De nieuwe tools waren in de uitdagingen verwerkt, zodat de deelnemers ermee in aanraking kwamen. Druk overleggend deden de trainers bij elkaar inspiratie op om via de nieuwe RINUS de casussen op te lossen.

Vooral de kalenderfunctie is bijzonder handig

“Ik ben positief verrast”, oordeelde Van Hees naderhand. “Vooral de kalenderfunctie is bijzonder handig. Het geeft een duidelijk overzicht van alle geplande trainingen en de doelstellingen die je daarmee probeert te verbeteren. Daarnaast vind ik het fijn dat je de mogelijkheid hebt om er je eigen sausje overheen te gooien. Je kunt eenvoudig oefeningen aanpassen. Aan de filterfunctie kan nog iets bijgeschaafd worden. Die feedback vonden de experts van RINUS fijn om te horen.”

Avondje RINUS

Van Hees is van plan collega-trainers bij de club te enthousiasmeren voor de nieuwe RINUS. “Het team van RINUS vertelde mij dat er Avondjes RINUS worden georganiseerd door de KNVB om trainers van clubs kennis te laten maken met het platform. Het zou geweldig zijn als dat ook bij Arnhemse Boys gehouden kan worden. Ik ga in elk geval met genoeg inspiratie terug naar huis.”

De deelnemers werkten actief samen om via de nieuwe RINUS de casussen op te lossen.

Maar voordat de terugweg werd ingezet kregen de deelnemers nog een rondleiding op de KNVB Campus en was er de mogelijkheid om te netwerken tijdens de derde helft. Een foto in de beeldentuin met ‘de Generaal’ kon ook zeker niet ontbreken

'Periodiek bijeenkomsten organiseren'

Ook het team van RINUS kijkt terug op een geslaagd evenement. “Het organiseren van een dergelijke testdag is zeer goed bevallen. We hebben veel waardevolle feedback op kunnen halen, door de grote betrokkenheid van onze gebruikers”, vertelt Joeri Houniet, digitaal medewerker van de afdeling Voetbalontwikkeling. “Het platform wordt tenslotte door de trainers gebruikt en zij moeten ermee kunnen werken. Door periodiek zulke bijeenkomsten te organiseren streven wij ernaar om de gebruikers te voorzien in hun behoeften."

Aanmelden nieuwsbrief Aanmelden nieuwsbrief Mis niks van de ontwikkelen van RINUS en meld je aan voor de nieuwsbrief. Aan de slag Aan de slag Ervaar de voordelen van RINUS en ga ermee aan de slag.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen