Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Geslaagde cursisten ontvangen diploma UEFA A en Youth

KNVB Media
KNVB Media
29 augustus 2019, 14:16

In het seizoen 2020/'21 worden opnieuw opleidingen UEFA A en UEFA A Youth aangeboden. - Foto: KNVB Media

De opleidingen UEFA A en UEFA A Youth van het seizoen 2018/'19 hebben 43 geslaagde deelnemers opgeleverd. Woensdagavond namen zij op de KNVB Campus in Zeist tijdens een feestelijke bijeenkomst in #11 hun diploma in ontvangst. Vier deelnemers hebben extra tijd om hun diploma alsnog te behalen.

In mei 2018 gingen beide opleidingen van start met 16 deelnemers aan UEFA A en 33 deelnemers aan UEFA A Youth. Onder hen drie vrouwen die allen slaagden: Roos Kwakkenbos, Marelle Worm en Corina Dekker. Ook voormalige profs Nathan Rutjes, Theo Janssen en Theo Lucius behoorden tot de geslaagden.

Naast oud-prof Theo Janssen (staand, tweede van rechts) ontvingen nog 42 andere deelnemers hun diploma.

KNVB-opleidingspiramide

Het diploma UEFA A is het op een na hoogste diploma in de KNVB-opleidingspiramide. Het geeft recht om in de hoogste divisies van het amateurvoetbal en (nu nog) Eredivisie Vrouwen als hoofdtrainer-coach werkzaam te zijn. Ook biedt het de mogelijkheid om als assistent trainer-coach in het betaald voetbal aan de slag te kunnen.

Het diploma UEFA A Youth geeft de mogelijkheid om jeugdige topvoetballers - onder meer Onder 19 Eredivisie en Eerste Divisie - verder te ontwikkelen.

Volgende opleidingen

In het seizoen 2020/'21 worden opnieuw opleidingen UEFA A en UEFA A Youth aangeboden. De inschrijving hiervoor wordt binnenkort opengesteld. Meer informatie volgt later via deze site. 

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen