Geslaagde cursisten ontvangen diploma UEFA A en Youth

KNVB Media
KNVB Media
29 augustus, 14:16

In het seizoen 2020/'21 worden opnieuw opleidingen UEFA A en UEFA A Youth aangeboden. - Foto: KNVB Media

De opleidingen UEFA A en UEFA A Youth van het seizoen 2018/'19 hebben 43 geslaagde deelnemers opgeleverd. Woensdagavond namen zij op de KNVB Campus in Zeist tijdens een feestelijke bijeenkomst in #11 hun diploma in ontvangst. Vier deelnemers hebben extra tijd om hun diploma alsnog te behalen.

In mei 2018 gingen beide opleidingen van start met 16 deelnemers aan UEFA A en 33 deelnemers aan UEFA A Youth. Onder hen drie vrouwen die allen slaagden: Roos Kwakkenbos, Marelle Worm en Corina Dekker. Ook voormalige profs Nathan Rutjes, Theo Janssen en Theo Lucius behoorden tot de geslaagden.

Naast oud-prof Theo Janssen (staand, tweede van rechts) ontvingen nog 42 andere deelnemers hun diploma.

KNVB-opleidingspiramide

Het diploma UEFA A is het op een na hoogste diploma in de KNVB-opleidingspiramide. Het geeft recht om in de hoogste divisies van het amateurvoetbal en (nu nog) Eredivisie Vrouwen als hoofdtrainer-coach werkzaam te zijn. Ook biedt het de mogelijkheid om als assistent trainer-coach in het betaald voetbal aan de slag te kunnen.

Het diploma UEFA A Youth geeft de mogelijkheid om jeugdige topvoetballers - onder meer Onder 19 Eredivisie en Eerste Divisie - verder te ontwikkelen.

Volgende opleidingen

In het seizoen 2020/'21 worden opnieuw opleidingen UEFA A en UEFA A Youth aangeboden. De inschrijving hiervoor wordt binnenkort opengesteld. Meer informatie volgt later via deze site. 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven