Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Neem deel aan het ontwikkelingsprogramma meiden- en vrouwenvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
24 juli 2019, 16:52

Naast het groeiende ledenaantal zijn ook steeds meer vrouwen werkzaam als coach, scheidsrechter, vrijwilliger en bestuurder. - Foto: KNVB Media

Ruim veertig verenigingen nemen inmiddels aan het ontwikkelingsprogramma meiden- en vrouwenvoetbal, dat inmiddels twee seizoenen draait. Voor het derde seizoen is er nog ruimte voor enkele clubs om deel te nemen aan het ontwikkelingsprogramma.

Steeds meer verenigingen omarmen het vrouwenvoetbal, waardoor het ledenaantal onder vrouwen blijft groeien. Ook zijn steeds meer vrouwen werkzaam als coach, scheidsrechter, vrijwilliger en bestuurder.

Een goede ontwikkeling. Om het meiden- en vrouwenvoetbal nog verder te laten groeien, zowel kwalitatief als kwantitatief, heeft de KNVB een ontwikkelingsprogramma ontwikkeld wat ertoe moet leiden dat op overal in Nederland clubs ontstaan waar meiden en vrouwen zich met plezier kunnen ontwikkelen, of ze nu een talentvolle of een recreatieve voetbalster zijn.

Meiden en vrouwen moeten zich met plezier kunnen ontwikkelen, op hun eigen niveau.

Traject

Het traject is erop om gericht zicht te krijgen op de huidige en gewenste situatie. Ook wordt gewerkt aan een geprioriteerd plan waarmee de vereniging aan de slag kan om die gewenste situatie te behalen. Binnen het ontwikkelingsprogramma staan drie zaken centraal, waarbij de eigen clubidentiteit en -kenwaarden als uitgangspunt dienen:

  1. De positionering van het vrouwenvoetbal binnen de club;
  2. Een verenigingsorganisatie die ook is afgestemd op vrouwenvoetbal;
  3. De kwaliteit van het meiden- en vrouwenvoetbal.

Meer weten over het ontwikkelingsprogramma meiden- en vrouwenvoetbal? Lees de brochure of neem contact op met Roos Brouwer.

Roos Brouwer

Medewerker voetbalontwikkeling

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen