Een nog fitter en beter voetballend team? Volg dan de bijscholing!

KNVB Media
KNVB Media
18 april, 12:15

De bijscholing wordt op drie verschillende plaatsen in het land aangeboden. - Foto: KNVB Media

Het lopende seizoen is nog niet eens afgelopen en toch moet je als trainer-coach al nadenken over de planning van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Hoe zorg je er als trainer-coach voor dat jouw spelers klaar zijn voor de nieuwe competitie? Volg dan de bijscholing ‘maken van een voetbalconditionele (team)planning’.

Gaan we voor de zomerstop al starten? Hoe lang duurt de voorbereiding? Wanneer plannen we de wedstrijden? Hoe kan ik de trainingen het beste invullen? Allemaal vragen die als trainer-coach op je afkomen wanneer je bezig bent met het jouw plan voor het nieuwe seizoen. Je wilt natuurlijk het aankomende seizoen een team hebben dat de speelwijze gedurende de wedstrijd op een hoog niveau kan volhouden.

Doelstelling

Dit vraagt een gedegen planning van wedstrijden en trainingen waarbij de voetbalconditionele trainingen gericht zijn op het volhouden van de speelwijze, het sneller kunnen herstellen en het explosiever kunnen handelen. Om jou hierbij te helpen heeft de KNVB Academie een bijscholing ontwikkeld. In deze bijscholing leer je hoe je een voetbalconditionele planning maakt op basis van wedstrijden en trainingen van jouw eigen team.

Voor het maken van deze planning wordt gebruik gemaakt van een nieuwe online tool. Daarnaast staan verschillende voetbalconditionele trainingsvormen centraal. Aan het einde van de bijscholing heb je een (digitale) planning voor jouw eigen team die je uit kunt printen en mee kunt nemen naar de club, zodat je goed voorbereid aan het nieuwe seizoen kan beginnen.

Inschrijven

De bijscholing wordt op drie verschillende plaatsen in het land aangeboden voor belangstellende trainer-coaches die in het bezit zijn van een UEFA C (Youth) of een UEFA B (Youth) diploma. De inschrijfkosten bedragen € 225,- voor drie bijeenkomsten voor de trainer-coaches met een UEFA C (Youth) diploma. Voor twee bijeenkomsten komen de inschrijfkosten op € 150,- voor trainer-coaches met een UEFA B (Youth) diploma.

Ontwikkelen van een voetbalconditionele teamplanningBekijk hier alle informatie over deze bijscholing en meld je aan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven