Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bijscholing veld- en zaalvoetbal samen sterker; meld je aan

KNVB Media
KNVB Media
8 april 2019, 11:36

In het programma zijn drie praktijksessies en een drietal workshops opgenomen. - Foto: KNVB Media

De VVON en de KNVB organiseren gezamenlijk de bijscholing “Veld - en zaalvoetbal samen sterker”. Verschillende trainer-coaches die ervaring hebben met de combinatie veld- en zaalvoetbal zullen hun medewerking aan deze bijzondere dag verlenen.

In het programma zijn drie praktijksessies en een drietal workshops opgenomen. De bijscholing is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden. Het bijwonen van deze bijscholing levert 4 licentiepunten op voor het aanvragen, c.q. verlengen van uw trainerslicentie. De bijscholing vindt plaats op zaterdag 20 april 2019 in het Topsportcentrum Rotterdam. Adres: Van Zandvlietplein 20, 3077 AA Rotterdam. Leden van VVON betalen € 30,00,- (inclusief consumpties en maaltijd), voor niet-leden zijn de kosten € 55,00.

Programma

10.30 - 11.00 uur  
Inloop deelnemers in het Topsportcentrum Rotterdam.

11.00 - 11.15 uur
Opening door Jan de Gier (secretaris VVON) en Max Tjaden (bondscoach Nederlands zaalvoetbalteam).

11.15 - 12.00 uur
Kenneth Goudmijn speelde op het veld voor AZ, Eindhoven, Haarlem en Cambuur en in de zaal voor FC Marlène en is ook nog zaalvoetbalinternational geweest. Als zaalvoetbalcoach heeft hij veel prijzen gewonnen met FC Marlène. Nu is hij trainer/coach bij AZ O17. Hij vertelt over zijn ervaringen als speler/coach op het veld en in de zaal.

Praktijktrainingen

12.00 - 12.45 uur
Wim Declercq is de schrijver van het boek “Het spooktalent; een verrassende kijk op het jeugdvoetbal”. Hij pleit voor een holistische benadering van het kind in de voetbalopleiding. Kinderen moet je niet trainen, je moet ze opleiden om betere voetballers, maar ook betere mensen te worden. Wim is werkzaam bij STVV.

12.45 - 13.30 uur
Kenan Koseoglu maakte als speler deel uit van de jeugdopleidingen van Feyenoord, Excelsior en FC Dordrecht. In de zaal speelt hij al jaren in de top van Nederland en België. Hij speelt in het Turkse nationale zaalvoetbalteam vanaf 2010. In 2012 speelde hij op het EK-zaalvoetbal in Kroatië.  De laatste jaren is hij actief binnen de Feyenoord Academy Hij brengt veld en zaal samen in zijn Football Skills Academy.

13.30 - 14.30 uur
Lunch

14.30 - 16.45 uur
Drie workshoprondes (alle deelnemers nemen deel aan de drie workshops)

Workshop 1

In Zeeland hebben de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) en de zaalvoetbal eredivisionist Groene Ster (Vlissingen) de handen in elkaar geslagen om samen aan de slag te gaan met speelsters en spelers uit Zeeland. Hoessein Bouzambou, Azdine Bouhfrahi en Youssif Hamzaou vertellen over de samenwerking. Op welke wijze kan het elkaar versterken en hoe organiseer je dat?

Workshop 2

KRC Genk is koploper in de Belgische Jupiler Pro League. In de opleiding heeft zaalvoetbal ook een plek gekregen. Oud speler van KRC Genk, Kevin de Bruyne (Manchester City) vertelde dat het hem heeft geholpen zijn ontwikkeling. Pascal Roosen, coördinator U11-U14, vertelt over de visie van KRC Genk op zaalvoetbal in de opleiding en hoe dat is georganiseerd binnen de Belgische BVO.

Workshop 3

Voetballen leer je door te voetballen in een voetbalvriendelijke omgeving. Dat kan een pleintje zijn, een zaalvoetbal-omgeving of een voetbalschool. Dit is een van de onderwerpen waar Wim Declercq het over zal hebben als hij vertelt over de opleiding van jeugd(voetballers).

17.00 uur
Sluiting en uitreiking certificaten

Aanmelden Aanmelden Bekijk meer informatie op de site van VVON en meld je aan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen