Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Verkenning pupillenvoetbal in West II op zondag

KNVB Media
KNVB Media
12 december 2018, 12:23

Clubs bespraken met elkaar de voordelen en voorwaarden voor een succesvolle zondagcompetitie. - Foto: KNVB Media

Naar aanleiding van de wens van diverse verenigingen uit het district West II om op zondag te voetballen met de Jongens Onder 8 (JO8) en/of Jongens Onder 9 (JO9), bracht de KNVB een groep clubs bij elkaar om in gesprek te gaan over dit thema. Op dinsdagavond 4 december vond bij SV Leidschenveen een bijeenkomst plaats met 22 verenigingen uit dit district om de mogelijkheden te verkennen om een competitie voor deze leeftijdscategorieën op zondag te laten plaatsvinden.

Tijdens deze bijeenkomst brachten de verenigingen verschillende argumenten naar voren voor het organiseren van een pupillencompetitie op zondag. Zo biedt een aantal verenigingen al activiteiten aan op zondag voor de Onder 7 leeftijdscategorie (via bijvoorbeeld de activiteiten voor de zogenaamde ‘Ukken’, ‘Kabouters’, ‘Mini’s). Daarnaast biedt het verplaatsen van de JO8- en JO9-competitie naar de zondag een uitkomst voor verenigingen die op dit moment op zaterdag te kampen hebben met een overvol sportpark vanwege het toenemende aantal zaterdagteams.

Voordelen zondagaanbod

Tijdens de bijeenkomst werd een aantal voordelen besproken van een mogelijk zondagaanbod, zoals het spelen van meer gelijkwaardige wedstrijden, het verkleinen van de reisafstanden en het organiseren van een later aanvangstijdstip, zoals bijvoorbeeld 11:00 uur. Maar ook werd er nadrukkelijk stilgestaan bij een aantal randvoorwaarden om van een dergelijk zondagaanbod een succes te maken.

Belangrijk uitgangspunt is de interne organisatie van een vereniging. Die dienst op orde te zijn

Belangrijkste uitgangspunt daarbij is de interne organisatie van een vereniging die op orde moet zijn, zoals het tijdig openstellen van de accommodatie en kantine en de aanwezigheid van voldoende vrijwilligers op zondag. Eerdere initiatieven voor een dergelijke zondagcompetitie bleken hierop vaak te stranden.

Inschrijven mogelijk

Naast voorstanders van het verplaatsen van de Jo8/Jo9-competitie naar zondag waren er ook verenigingen aanwezig die, om diverse redenen, op voorhand aangaven geen gebruik te maken van deze mogelijkheid. Met dank aan de input van alle verenigingen is besloten teams voor de aankomende voorjaarscompetitie al de mogelijkheid te bieden zich in te schrijven voor een zondagcompetitie.

Voor de aankomende voorjaarscompetitie is het al mogelijk om teams in te schrijven voor een zondagcompetitie

Teams zijn niet verplicht zich voor deze competitie in te schrijven. Zodoende kan elke club hierin haar eigen afweging maken. In april 2019 zal er een vervolgbijeenkomst plaatsvinden om de mogelijkheden voor seizoen 2019/’20 met de verenigingen te bespreken. De verenigingen worden hiervoor op een later moment uitgenodigd.

Presentatie en contact

Verenigingen kunnen hun (nieuwe of bestaande) teams tot donderdag 13 december a.s. aanmelden voor de voorjaarscompetitie op zondag. Deze gaat van start op zondag 27 januari. Hieronder is de presentatie gepubliceerd van deze avond, met daarin ook de tijdsplanning betreffende dit nieuwe aanbod. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met de KNVB-verenigingsadviseur uit jouw district of via onderstaand emailadres.

Verenigingsondersteuning Verenigingsondersteuning Kom hier in contact met de verenigingsadviseur uit de regio.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen