Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Voetbalwoordenboek en verbeterde functies binnen RINUS

KNVB Media
KNVB Media
20 november 2018, 15:33

Enkele handige tools zijn toegevoegd en er zijn aanpassingen gedaan in een aantal functionaliteiten. - Foto: KNVB Media

RINUS, de online assistent-trainer, is weer een stukje gebruiksvriendelijker geworden. Enkele handige tools zijn toegevoegd en er zijn aanpassingen gedaan in een aantal functionaliteiten. Een overzicht van de updates.

Voetbalwoordenboek

RINUS beschikt over een heus woordenboek. In de oefeningen, trainingen en programma’s van RINUS worden veel voetbaltermen gebruikt. Denk aan woorden als dieptespel, kantelen en rugdekking. Deze woorden worden toegelicht in het RINUS voetbalwoordenboek.

Voetbalwoordenboek Rinus Voetbalwoordenboek Rinus De betekenissen van alle voetbaltermen die gebruikt worden binnen RINUS vind je in het Voetbalwoordenboek.

Aanpassingen in doelstellingen

Een aantal doelstellingen binnen RINUS is aangepast. De benaming van de doelstelling zorgde in sommige gevallen voor verwarring. Het gaat om de doelstellingen:

  • Het creëren en benutten van kansen wanneer de achterlijn wordt behaald is geworden: Het creëren van kansen.
  • Het verdedigen wanneer de tegenpartij de achterlijn heeft gehaald is geworden: Het verdedigen wanneer de tegenstander via de zijkant kansen creëert.

Behalve de mogelijkheid om kansen te creëren door de achterlijn te behalen, is het natuurlijk op meerdere manieren mogelijk om gevaar te stichten. Hierdoor is benaming van deze doelstelling aangepast. Ook de benaming voor de verdedigende doelstelling die hieraan gekoppeld is, is gewijzigd.

Twee doelstellingen zijn in benaming aangepast.

Makkelijker video van een oefening bekijken

Vanaf nu kun je vanuit een complete training snel en eenvoudig de animaties van de oefeningen bekijken, zonder dat je de oefening hoeft te openen. Klik op Bekijk video en bekijk vanaf daar de oefening in een animatie. Vanaf daar kun je eenvoudig op het pijltje aan de zijkant klikken, om verder te gaan naar de volgende of vorige oefening in de training.

Klik op 'Bekijk video' en bekijk vanaf daar de oefening in een animatie.

Nieuwe hulppagina’s

KNVB Assist Trainers bevat nieuwe hulppagina’s om de trainer zo goed mogelijk op weg te helpen. Het gaat over pagina’s met informatie over de basisprincipes van RINUS, de verschillende functies van RINUS, dagelijkse voetbalvragen, het beheren van je account en instellingen en systemen. Neem een kijkje op de nieuwe pagina’s en doe er je voordeel mee.

Trainersinformatie Trainersinformatie Trainer ben je niet alleen tijdens de trainingen en wedstrijden, ook gedurende het gehele seizoen heb jij een bepalende rol in het voetbalplezier van een speler. De KNVB helpt je hier graag bij.

Nieuwe deelfunctie

Het was eerder niet (meer) mogelijk om vanuit RINUS oefeningen, trainingen en meerweekse programma’s te delen via WhatsApp. Door een nieuwe deelfunctie kun je weer eenvoudig zaken delen via WhatsApp en andere sociale kanalen. Door op het paperclip-icoontje te klikken, kun je snel de link kopiëren en plakken in bijvoorbeeld jouw WhatsApp-gesprek.

Klik op het paperclip-icoontje en kopieer de link die in beeld komt. Deze link deel je in jouw Whatsapp-gesprekken.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen