Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Help onze bondscoach op zoek naar nieuw CP-talent

KNVB Media
KNVB Media
12 oktober 2018, 9:56

Spelers met CP spelen in reguliere elftallen van willekeurige voetbalverenigingen in ons land. - Foto: KNVB Media

Wel eens van ons CP-team gehoord? Niet? Dan is het tijd daar iets aan te veranderen. Wat onze bondscoach Max Raeven is op zoek naar nieuw talent!

Spelers met CP hebben een motorisch probleem, als gevolg van een hersenbeschadiging. Vaak is die het gevolg van problemen bij de geboorte (CP), in sommige gevallen van een herseninfarct op latere leeftijd (NAH). In alle gevallen zijn het vooral frisse jongens en meisjes die lekker willen voetballen. En dat doen ze met veel ambitie op een hoog niveau.

Vaak weten spelers van zichzelf niet eens dat ze CP hebben

“Ik heb een hele goede groep met spelers, maar om écht een stap verder te komen hebben we iets extra’s nodig,” zegt onze bondscoach Max Raeven. “Spelers die ons écht naar een hoger niveau tillen. We missen eigenlijk onze eigen Messi, Ronaldo of Mbappé.”

CP-voetballers in reguliere elftallen

Voor voetballers met CP bestaat geen eigen competitie, zodat ze gewoon voetballen in reguliere elftallen van willekeurige voetbalverenigingen in ons land. In het tweede van SC Joure bijvoorbeeld, of bij Marken 3. “Vaak weten ze van zichzelf niet eens dat ze CP hebben,” zegt Raeven. “Pas als ze van ons horen gaat er een lampje branden en denken ze: Oh, wacht dat heb ik ook.”

Raeven (tweede van rechts): "Zijn er CP-spelers bij jouw club? Laat het ons weten zodat wij gericht kunnen komen kijken."

Op die manier gaat er veel talent verloren. Scouten is een ingewikkelde kwestie als je potentiële internationals in duizenden verschillende elftallen kunnen rondlopen. “Daarom hebben we hulp nodig. Zijn er CP-spelers bij jouw club? Laat het ons weten zodat wij gericht kunnen komen kijken. En wie weet speelt er straks een officiële international bij jouw vereniging!”

CP-team doet er toe

Vergis je niet: Het Nederlands CP-team doet er toe, internationaal: Oranje is drievoudig Paralympisch kampioen (1988, 1992 en 1996) en tijdens de meest recente Paralympics in Rio de Janeiro werd Nederland vierde. Afgelopen zomer was de KNVB Campus in Zeist het decor van het Europees Kampioenschap. Ook toen reikte Oranje tot een vierde plaats. 

Reden genoeg om je oren en ogen de kost te geven op de velden: Ken jij CP-voetballers bij jouw vereniging? Vraag het en laat het ons weten via de teammanager van ons CP-team Guy Steenweg.

Guy Steenweg

Teammanager CP-team


Rinus

Het grootste aanbod voetbaltrainingen, losse oefeningen en meerweekse programma’s. Plan ze in, vink ze af en zorg voor gevarieerde trainingen en een goede ontwikkeling van je team!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen