Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Fluiten op het veld én in de zaal: het kan!

KNVB Media
KNVB Media
1 november, 9:15

De wervingscampagne richt zich ook op veldvoetbalscheidsrechters die in de zaal willen fluiten. - Foto: KNVB Media

Het amateurvoetbal kampt met een groot scheidsrechterstekort. Een uitdaging die we momenteel met beide handen aangrijpen. Bij de KNVB bestaat het amateurvoetbal echter niet alleen uit alle wedstrijden in de buitenlucht. De wekelijkse 1655 wedstrijden in de zaal behoren ook tot het amateurvoetbal. En ook daar kunnen we de aanwas van nieuwe zaalvoetbalscheidsrechters goed gebruiken.

Zaalvoetbal kent vaak niet dezelfde verenigingscultuur als die we kennen in het veldvoetbal. Als scheidsrechter betekent dit dat je niet start met fluiten in de zaal bij je eigen vereniging.

De meeste KNVB zaalvoetbalscheidsrechters komen dan ook voort uit veldvoetbal-verenigingsscheidsrechters en KNVB scheidsrechters veldvoetbal, die het ook interessant vinden om zich door te ontwikkelen in de zaal. Want fluiten binnen in de zaal biedt naast het fluiten op het veld nog meer voordelen. Daarom richten we ons in de volgende fase van de wervingscampagne 'Collega’s gezocht (m/v)' op enthousiaste veldvoetbalscheidsrechters die ook in de zaal willen fluiten.

Populariteit

Zaalvoetbal wint aan steeds meer populariteit bij de jeugd. Het is een snelle, dynamische sport die komend jaar nog meer in de schijnwerpers staat vanwege het Europees kampioenschap in Nederland. Als scheidsrechter in het zaalvoetbal is het mogelijk binnen een aantal jaar door te groeien tot de top van Nederland.

Bovendien is het fluiten van wedstrijden in de zaal uitstekend te combineren met het leiden van duels bij een veldvoetbalvereniging. De zaalvoetbalcompetities vinden veelal doordeweeks plaats, wat het mogelijk maakt in het weekend op het veld voor de club of de KNVB te fluiten.

Stel je vraag

Benieuwd hoe het is om KNVB scheidsrechter in de zaal te zijn en wil je  vragen stellen aan een KNVB zaalvoetbalscheidsrechter? Mail dan naar arbitrage-opleidingen@knvb.nl je vraag of verzoek, en we nemen zo snel mogelijk contact op!

Aanmelden als zaalvoetbalscheidsrechter

Wil jij in de toekomst wedstrijden leiden op een eindtoernooi? Ga dan ook fluiten in de zaal. De KNVB arbitrageopleidingen kunnen je hierbij helpen. Wil je een opleiding volgen? Bekijk hieronder het overzicht van alle arbitrageopleidingen die de KNVB aanbiedt.

KNVB Scheidsrechter Zaalvoetbal KNVB Scheidsrechter Zaalvoetbal Klik hier voor een overzicht.

Samen aan de slag met het scheidsrechterstekort Samen aan de slag met het scheidsrechterstekort Lees het eerder verschenen artikel.

Arbitrageopleidingen

Wil jij jezelf verder ontwikkelen als (assistent-)scheidsrechter? Dan kun je bij de KNVB terecht voor verschillende scheidsrechtersopleidingen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen