Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Collega’s gezocht (M/V)

KNVB Media
KNVB Media
21 september, 17:38

Het aantal scheidsrechters loopt snel terug en daarom lanceren de KNVB en ARAG een campagne om nieuwe scheidsrechters te werven voor de amateurverenigingen en de arbitrageopleidingen. - Foto: KNVB Media

In Nederland zijn er meer 28.000 scheidsrechters actief bij de amateurverengingen en in het betaald voetbal. Dat klinkt veel, maar helaas loopt dat aantal - door een zwaar coronajaar - snel terug. En dat is jammer omdat het ten koste gaat van het spelplezier van meer dan 1 miljoen voetballers.

Om die reden lanceert de KNVB, ondersteund door ARAG als supporter van fairplay, de campagne 'Collega's gezocht m/v' om nieuwe scheidsrechters te werven voor de amateurverenigingen en de arbitrageopleidingen. De campagne is gestart tijdens de Week van de Scheidsrechter en bestaat uit een ode aan alle huidige scheidsrechters in Nederland en een oproep van Danny Makkelie om ook te gaan fluiten.

Voor verenigingen is een speciale toolkit ontwikkeld zodat ook zij aan de slag kunnen met het werven van nieuwe scheidsrechters. Naast de campagnevideo die op de website en sociale media gebruikt kan worden, kunnen er ook speciale kaarten aangevraagd worden in de eigen clubkleuren. Deze kaarten kunnen uitgedeeld worden door huidige scheidsrechters tijdens wedstrijden aan spelers en speelsters die de potentie hebben om zelf scheidsrechter te worden.

Hulpmiddelen Hulpmiddelen Als vereniging ook aan de slag met deze campagne; bekijk de toolkit.

ARAG: Supporter van fairplay

Zonder scheidsrechters geen voetbal en geen fairplay op de voetbalvelden. De rol van de scheidsrechter in het veld is enorm belangrijk als het gaat om spelplezier, het toepassen van de regels en voorkomen en oplossen van conflicten. Zaken recht zetten en eerlijk spel. Dat is dé verbinding met ARAG, juridisch probleemoplosser. Samen met de KNVB staat ARAG voor fairplay op de Nederlandse voetbalvelden en in de maatschappij. Daarom supporten we alle (toekomstige) voetbalscheidsrechters in Nederland in de uitoefening en ontwikkeling van het vak. Met ARAG kun je op het recht vertrouwen. Zowel op het voetbalveld als in de maatschappij.

Ik ga fluiten Ik ga fluiten Bekijk hier alle informatie over de campagne.

Arbitrageopleidingen

Wil jij jezelf verder ontwikkelen als (assistent-)scheidsrechter? Dan kun je bij de KNVB terecht voor verschillende scheidsrechtersopleidingen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen