Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Terugloop KNVB-officials; gevolgen voor bezetting in categorie A

KNVB Media
KNVB Media
1 september, 14:35

In alle districten zijn er uitdagingen met betrekking tot de aanstellingen van KNVB-officials. - Foto: KNVB Media

De coronapandemie heeft vele uitdagingen voor het voetbal met zich meegebracht. Ook op het gebied van arbitrageopleidingen. Tijdens de coronapandemie is het namelijk niet of nauwelijks mogelijk geweest nieuwe scheidsrechters op te leiden. Hierdoor is er geen instroom geweest van nieuwe scheidsrechters. Omdat er net als ieder jaar wel uitstroom was, is het aantal KNVB-officials gedaald. Op korte termijn heeft dit gevolgen voor de inzet van KNVB-officials in categorie A.

Op de hogere niveaus zullen teams hier weinig van merken, maar in de lagere klassen van categorie A is dit anders. In alle districten zijn er uitdagingen met betrekking tot de aanstellingen van KNVB-officials. Via de linkblokken onderaan dit bericht lees je meer over de exacte situatie in elk district.

Instroom op peil krijgen

De KNVB is met man en macht bezig om de instroom van KNVB-officials weer op peil te krijgen. Op korte termijn wordt er onder andere een grootschalige campagne opgestart en verenigingen gaan nog meer ondersteund worden op het gebied van clubarbitrage. Samen met de clubs willen we ervoor zorgen dat het aantal KNVB-officials zo snel mogelijk terugkomt op het oude niveau, zodat alle wedstrijden in categorie A weer geleid worden door KNVB-officials.

District Noord District Noord Bekijk hier welke competities in het district Noord de gevolgen gaan merken van de terugloop in KNVB-officials.

District Oost District Oost Bekijk hier welke competities in het district Oost de gevolgen gaan merken van de terugloop in KNVB-officials.

District West District West Bekijk hier welke competities in het steunpunt West de gevolgen gaan merken van de terugloop in KNVB-officials.

District Zuid District Zuid Bekijk hier welke competities in het steunpunt Zuid de gevolgen gaan merken van de terugloop in KNVB-officials.

Arbitrageopleidingen

Wil jij jezelf verder ontwikkelen als (assistent-)scheidsrechter? Dan kun je bij de KNVB terecht voor verschillende scheidsrechtersopleidingen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen