Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Geen promotie/degradatie voor (assistent-)scheidsrechters

KNVB Media
KNVB Media
25 maart, 16:00

Het besluit om geen promotie/degradatie door te voeren, geldt voor zowel de jeugd- als de senioren (assistent-)scheidsrechters en voor zowel het veld als de zaal. - Foto: KNVB Media

De reguliere voetbalcompetities worden dit seizoen niet uitgespeeld. Besloten is dat alle teams komend seizoen op hetzelfde niveau zullen uitkomen als waarop ze dit seizoen zijn begonnen. Dit geldt ook voor de arbitrage. Dat betekent dat we dit seizoen geen promotie/degradatie doorvoeren. Dit geldt voor zowel de jeugd- als de senioren (assistent-)scheidsrechters en voor zowel het veld als de zaal.   

Ook vorig seizoen konden we, door het abrupte einde door de coronacrisis, geen promotie/degradatie laten plaatsvinden. Wel was het toen nodig om via plaatsingen een aantal groepen aan te vullen naar het niveau dat nodig was om alle wedstrijden van passende arbitrage te voorzien. Dat kwam door verschuivingen in hogere groepen en natuurlijk verloop. Dat is nu veel minder het geval. De groepsgroottes geven op dit moment geen aanleiding voor dergelijke plaatsingen.   

In de beginfase van dit seizoen zijn in het zeer beperkte aantal wedstrijden dat is gespeeld enkele rapportages uitgebracht. Een enkeling is twee keer beoordeeld, sommigen één keer en het merendeel van de officials is niet begeleid of gerapporteerd. Een basis waarop een eventuele promotie/degradatie zou moeten plaatsvinden, ontbreekt dus volledig. Deze mening wordt gedeeld door het bestuur van de COVS.

We begrijpen goed dat het uitblijven van promotie/degradatie voor sommigen een teleurstelling zal zijn, maar de uitzonderlijke omstandigheden laten in onze ogen geen ruimte voor andere oplossingen. We hopen van harte dat iedereen komend seizoen alsnog zijn of haar persoonlijke doelen op dit gebied kan verwezenlijken.   

KNVB Regiocup  

Zodra vanuit de overheid groen licht komt, zal gaan worden gespeeld in de zogenaamde KNVB Regiocup. Daarin vindt, mede als gevolg van dit besluit, geen rapportage plaats. Wel willen we onze rapporteurs en begeleiders in deze wedstrijden zoveel mogelijk inzetten om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de officials die daar prijs op stellen. Op de exacte vorm daarvan, zullen we op een later moment terugkomen.

Vragen? Schroom niet om contact op te nemen met de afdeling arbitrage in jouw steunpunt.

Arbitrageopleidingen

Wil jij jezelf verder ontwikkelen als (assistent-)scheidsrechter? Dan kun je bij de KNVB terecht voor verschillende scheidsrechtersopleidingen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen