Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Geen SO I en SO II opleidingen in seizoen 2020/’21

KNVB Media
KNVB Media
2 juli 2020, 11:12

Door het uitblijven van promotie/degradatie dit seizoen is te weinig nieuwe aanwas voor deze twee opleidingen. - Foto: KNVB Media

In het seizoen 2020/’21 worden er voor officials geen SO I en SO II opleidingen georganiseerd. De reden hiervoor is dat er door het uitblijven van promotie/degradatie dit seizoen te weinig nieuwe aanwas is voor deze twee opleidingen.

Vanwege het voortijdig stopzetten van de competities in verband met het coronavirus is er in het seizoen 2019/’20 geen promotie/degradatie doorgevoerd bij de officials. Op plekken waar een tekort is ontstaan zijn wel officials geplaatst, maar niet in de aantallen die vooraf waren begroot. Daardoor is het niet noodzakelijk om dit seizoen een SO I en SO II opleiding te organiseren. De huidige SO I en SO II opleidingen worden vanaf september wel gewoon afgerond.

Voor officials die nu omhoog geplaatst zijn en komend seizoen weer een stap maken, betekent dit dat ze gewoon kunnen promoveren en in het seizoen 2021/’22 de SO I of SO II kunnen volgen. Bovenstaande is dus geen belemmering voor een eventuele promotie in het komende seizoen.

Bovenstaande geldt alleen voor veldvoetbal. In het zaalvoetbal worden bepaalde modules komend jaar wel aangeboden om officials voor te bereiden op de overstap van district naar Landelijk.

Arbitrageopleidingen Arbitrageopleidingen Bekijk hier welke arbitrageopleidingen de KNVB aanbiedt.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen