Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Scheidsrechters lopen mee met betaald voetbal arbiters

KNVB Media
KNVB Media
11 oktober 2018, 16:07

Voor de gelukkige club- en KNVB-scheidsrechters was de ervaring er een om niet snel te vergeten. - Foto: KNVB Media

De winnaars van de meeloopdag met betaald voetbalscheidsrechters genoten afgelopen week met volle teugen. Voor de gelukkige club- en KNVB-scheidsrechters was de ervaring om onder andere een dag mee te lopen met Sander van Roekel en Erwin Zeinstrae er een om niet snel te vergeten.

Woensdag 10 oktober was het dan zover. De winnaars van de actie ‘meelopen met betaald voetbalscheidsrechters’ mochten zich om 09.00 uur melden bij Hotel – Restaurant Oud London waar de technische maatwerkbijeenkomst van het betaald voetbal scheidsrechterskorps zou plaatsvinden.

Voor de gast-scheidsrechters begon de dag met een pittige training op de velden van de KNVB Campus.

Pittige training

Voor de gast-scheidsrechters begon de dag met een pittige training onder leiding van trainingscoördinator Hilco de Boer. De velden van de KNVB campus werden door prachtige najaarszon opgewarmd terwijl de scheidsrechters zich vol inzetten om niet onder te doen voor de professionals.

Het middagprogramma bestond uit het bespreken van recente wedstrijdbeelden inclusief een evaluatie van het inzetten van de VAR.

Na een snelle douchesessie werd het programma om half 12 vervolgd door een technische instructie over samenwerking onder leiding van Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Verschillende clips werden besproken en het teamwork tussen scheidsrechters en assistent-scheidsrechters werd uitvoerig onder de loep genomen. Om 13.00 uur was het tijd voor een uitgebreide lunch.

Bespreken wedstrijdbeelden

Het middagprogramma bestond uit het bespreken van recente wedstrijdbeelden inclusief een evaluatie van het inzetten van de VAR. Voor de gast-scheidsrechter een interessant kijkje in de keuken over het reilen en zeilen van de VAR en de communicatie tussen de scheidsrechter op het veld en in het ARAG Replay center in Zeist.

De dag werd afgesloten met een diner, waarna iedereen huiswaarts keerde. De meeloopdag was een groot succes. De KNVB bedankt de gast-scheidsrechters voor hun enthousiaste inzet. Ook gaat er een dank uit naar de staf en de scheidsrechters betaald voetbal voor hun bijdrage en gastvrije ontvangst.

Week van de Scheidsrechter 2018 Week van de Scheidsrechter 2018 Zet scheidsrechters in het zonnetje tijdens de Week van de Scheidsrechters.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen