Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nieuwe spelregels: bereid pupillenscheidsrechter zo goed mogelijk voor

KNVB Media
KNVB Media
14 september 2018, 12:09

De KNVB-app Het Nieuwe Fluiten is volledig geüpdate. - Foto: KNVB Media

Een nieuw seizoen, met een nieuwe wedstrijdvorm: de pupillen O11 en O12 maken dit seizoen kennis met 8 tegen 8. Voor alle pupillenscheidsrechters betekent dit dat ze te maken krijgen met nieuwe spelregels, zoals andere veldafmetingen, geen inworp maar indribbelen en invoering van time-outs.

Om pupillenscheidsrechters zo goed mogelijk op deze wijzigingen voor te bereiden is de KNVB-app Het Nieuwe Fluiten volledig geüpdate. In het Handboek van de app vind je alle spelregels, rituelen en afspraken terug, die gelden binnen 6 tegen 6 én 8 tegen 8. Het Nieuwe Fluiten is gratis te downloaden in de App Store voor iOS en Android.

App Store App Store Download de app Het Nieuwe Fluiten in de App Store. Play Store Play Store Download de app Het Nieuwe Fluiten in de Play Store.

De app heeft een nadrukkelijke rol binnen de vernieuwde opleiding Pupillenscheidsrechter. Ook binnen deze opleiding wordt nu uitgebreid aandacht besteed aan de nieuwe wedstrijdvormen en spelregels. De spelbegeleider/pupillenscheidsrechter staat voor de opgave om pupillenwedstrijden op een zodanige manier te begeleiden dat de spelers het spel met plezier spelen, beleven en leren. De spelbegeleider/pupillenscheidsrechter is verantwoordelijk voor het handhaven van de regels. Hij heeft een beslissende rol als het gaat om de uitleg van de spelregels.

Via Het Nieuwe Fluiten kunnen deelnemers feedback verzamelen, hun ervaringen delen met de docenten, spelregelvragen oefenen, etc. Om je nieuwe pupillenbegeleiders en spelbegeleiders zo goed mogelijk voor te bereiden op het nieuwe seizoen, kan je een KNVB-opleiding laten organiseren op je eigen vereniging. Kijk voor meer informatie over de opleiding op KNVB Assist.

Spelbegeleider/ Pupillenscheidsrechter Spelbegeleider/ Pupillenscheidsrechter De KNVB organiseert de nieuwe opleiding Spelbegeleider/Pupillenscheidsrechter. Het streven is dat scheidsrechters permanent werken aan hun persoonlijke en collectieve ontwikkeling.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen