Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Sportclub Teuge ontvangt KNVB|ARAG Fairplay certificaat

KNVB Media
KNVB Media
11 april 2018, 12:55

Sportclub Teuge ontving maandagavond het KNVB|ARAG Fairplay certificaat. - Foto: KNVB Media

Onder het toeziend oog van veel clubscheidsrechters en andere betrokkenen reikten Gert-Jan Siebelink namens ARAG en betaald voetbalscheidsrechter Jeroen Manschot namens de KNVB maandagavond 9 april het KNVB|ARAG Fairplay certificaat uit aan Sportclub Teuge.

Iedereen werd om kwart over zeven door voorzitster Debbie Rib van harte welkom geheten. Jacco Blumink, bestuurslid voetbal, nam vervolgens namens de scheidsrechterscommissie het woord. Hij vertelde onder andere over de visie van Sportclub Teuge waarin leren, ontwikkelen en plezier voorop staan. Tevens toonde hij middels leuke foto’s de vele scheidsrechters en begeleiders van de club.

Kijkje in de historie

Jacco gaf ook een kijkje in de historie van de scheidsrechters bij SP Teuge, waarbij sommige scheidsrechters zichzelf amper nog herkenden van de foto’s van vroeger. Er werd afgesloten met een aantal leuke weetjes, zoals ‘wist je dat er twee scheidsrechters samen al meer dan negentig jaar lid zijn van een andere club, maar elke zaterdag bij Sp Teuge fluiten’.

De scheidsrechtersbegeleiders van SP Teuge.

Jeroen Manschot nam de aanwezigen vervolgens mee in zijn eigen ervaringen in het betaald voetbal. Op interactieve wijze benadrukte hij het belang van teamwork en goede communicatie. Met hulp van clips werden spelsituaties besproken en uiteindelijk werd via een quiz de spelregelkennis getest. Dit bleek moeilijker dan gedacht!

Ondertekening

De avond eindige met waar het eigenlijk allemaal om draaide: het ondertekenen van het certificaat. Nadat Siebelink de tas met scheidsrechtershirts had uitgedeeld en de jongere scheidsrechters ze vol trots hadden geshowd, werd er geproost op het behaalde kwaliteitskeurmerk. Het was een zeer geslaagde avond. SP Teuge kan terecht trots zijn.

De jeugdige scheidsrechters van SP Teuge in hun gloednieuwe scheidsrechtershirts.


Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen