Oranje Nassau ontvangt het ARAG|KNVB Fairplay certificaat

KNVB Media
KNVB Media
12 maart, 21:30

Oranje Nassau ontving op donderdag 8 maart het ARAG|KNVB Fairplay certificaat - Foto: Fotografie Suus & zo.

In dezelfde week dat Oranje Nassau werd uitgeroepen tot amateurclub van het jaar 2017 van de provincie Overijssel, mocht de club uit Almelo het KNVB|ARAG Fairplay certificaat ontvangen. Donderdagavond 8 maart stroomde de kantine vol om de scheidsrechterscommissie te feliciteren met deze mooie beloning.

Om 19:15 uur heette voorzitter Bart Monster alle aanwezigen van harte welkom, waarna hij voormalig topscheidsrechter Eric Braamhaar naar voren riep. Braamhaar, een bekende in de regio, had de eer om de avond aan elkaar te praten en benoemde nog maar eens hoe belangrijk clubarbitrage is voor de vereniging.

Erik Braamhaar  in gesprek met Angela van Regteren, Sita Monster en Marc van Rijn. Foto: Fotografie Suus & zo.

Heldere taakverdeling

Alvorens de scheidsrechterscommissie geïnterviewd werd, bedankten Angela van Regteren, Sita Monster en Marc van Rijn de grondlegger van de arbitrage bij de club: Piet Ketelaar. Vervolgens vertelden zij kort hoe zij de scheidsrechterzaken regelen en wat hun heldere taakverdeling is.

Het programma werd afgesloten door een spelregelquiz die onder leiding stond van Siemen Mulder. Foto: Fotografie Suus & zo.

Hierna was het tijd voor het officiële gedeelte: de ondertekening van het certificaat. Betaald voetbalscheidsrechter Siemen Mulder nam samen met Gert-Jan Siebelink van ARAG en Angela van Regteren plaats achter de tekentafel. Siebelink overhandigde vervolgens de tas vol scheidsrechtershirts aan de commissie. Vijf jonge scheidsrechters mochten deze shirts demonstreren en werden daarna aan een vragenvuur van Braamhaar onderworpen.

Spelregelquiz

Het programma werd afgesloten door een spelregelquiz die onder leiding stond van Mulder. Verschillende spelsituaties werden door de aanwezigen beoordeeld en dat leverde mooie discussies op. Uiteindelijke was het bestuurslid Gerrit Afink, die over de meeste spelregelkennis bleek te beschikken.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven