Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Eerste editie Arbitrage Event groot succes

KNVB Media
KNVB Media
19 januari 2018, 16:01
2:03

Zaterdag 13 januari vond voor de eerste keer het Arbitrage Event speciaal voor KNVB|ARAG Fairplay gecertificeerde clubs plaats. - Foto: KNVB Media

De eerste editie van het Arbitrage Event, dat op zaterdag 13 januari voor KNVB|ARAG Fairplay gecertificeerde clubs plaatsvond, is een groot succes geworden. Vanaf 9.30 uur werden de zogenoemde ARAG-clubs welkom geheten op de KNVB Campus in Zeist.

Landelijk zijn er inmiddels 75 voetbalverenigingen die het KNVB|ARAG Fairplay certificaat hebben ontvangen als beloning voor hun goede arbitragebeleid. Een goed arbitragebeleid houdt onder andere in dat er verenigingsscheidsrechters opgeleid worden, er begeleiding aanwezig is tijdens de wedstrijden en dat het scheidsrechterskorps wordt aangestuurd door een scheidsrechterscommissie onder leiding van een scheidsrechterscoördinator.

Initiatief

Landelijk zijn er inmiddels 75 voetbalverenigingen die het KNVB|ARAG Fairplay certificaat hebben ontvangen als beloning voor hun goede arbitragebeleid

De KNVB en ARAG hebben het initiatief genomen om een dag te organiseren om alle gecertificeerde clubs uit te nodigen. Ongeveer veertig clubs gingen op de uitnodiging in en de ruim 75 aanwezige scheidsrechterscoördinatoren en bestuurders werden om 10.00 uur welkom geheten door dagvoorzitter Hans van Egdom. Gert-Jan Siebelink, namens ARAG, en Sebastiaan Kleijburg, namens de KNVB, afdeling arbitrage. Zij wensten de aanwezigen een zeer prettige en leerzame dag toe.

Eerste editie Arbitrage Event groot succes.

In de ochtenduren werd door Werner ter Avest (KNVB Academie) de nieuwe visie op de arbitrageopleidingen toegelicht. Daarna zijn alle aanwezigen aan de slag gegaan in twee workshops. De scheidsrechterscoördinatoren werden door Maarten van Heeswijk, coach Johan Cruijff institute, uitgedaagd om na te denken over hoe je tijd kan maken om het gesprek aan te gaan. De bestuurders werden door workshopleiders Ter Avest en betaald voetbalscheidsrechter Ed Janssen meegenomen in het belang van continuïteit in arbitragebeleid en samenwerking.

Rondleiding

Vanaf 12.30 genoten de aanwezigen van een uitgebreide lunch waarna de benen even werden gestrekt tijdens een rondleiding over de KNVB Campus, waar nationale teams tegenwoordig hun trainingskamp opslaan.

De KNVB en ARAG hebben het initiatief genomen om een dag te organiseren om alle gecertificeerde clubs uit te nodigen. Ongeveer veertig clubs gingen op de uitnodiging in.

FIFA scheidsrechter Danny Makkelie sloot de dag af door de aanwezigen mee te nemen in de wereld van een profarbiter. Aan de hand van beelden gaf hij een sprekend kijkje achter de schermen, van Camp Nou tot De Kuip. Speciale aandacht had hij voor de trends en ontwikkelingen rondom video-arbitrage. De dag werd besloten met een hapje en een drankje en rond 16.30 uur ging iedereen met een tevreden gevoel naar huis. 

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen