Amateurscheidsrechters lopen dag mee in Zeist

KNVB Media
KNVB Media
donderdag, 13:18

Dertien amateurscheidsrechters mochten op woensdag 4 oktober meekijken met een aantal van hun collega's uit het betaald voetbal. - Foto: KNVB Media

Dertien amateurscheidsrechters mochten op woensdag 4 oktober meekijken met een aantal van hun collega's uit het betaald voetbal. De amateurscheidsrechters waren de winnaars van de actie ‘meelopen in Zeist’ in het kader van de Week van de Scheidsrechter. Van de bijna tweehonderd aanmeldingen werden zeven KNVB-officials en zes verenigingsscheidsrechters ingeloot.

’s Morgens werden om 9.00 uur alle (assistent-)scheidsrechters in Zeist verwacht. Na een plenaire opening gingen zij in groepen uiteen om op laptops wedstrijdbeelden terug te kijken en er met elkaar over door te praten. Na deze laptopsessies werden er wedstrijdbeelden met de hele groep besproken onder leiding van Dick van Egmond, wat hier en daar de nodige discussie opleverde. Vervolgens gingen de scheidsrechters in groepen uiteen om samen met een betaald voetbalscheidsrechter een wedstrijd te bespreken.   

Video Assistent Referee

Na de lunch werd er gesproken over de ontwikkeling van de VAR (Video Assistent Referee). De ondersteuning van de videoscheidsrechter wordt nog uitgebreid getest en een aantal testwedstrijden uit de eerste ronde van de KNVB Beker werden besproken. 

Na een plenaire opening gingen zij in groepen uiteen om op laptops wedstrijdbeelden terug te kijken en er met elkaar over door te praten.

Voordat de gasten samen met de scheidsrechters uit de Masterclass het trainingsveld opgingen, werd een aantal wedstrijdmomenten uit recente wedstrijden besproken. Om kwart voor vier begonnen de amateurscheidsrechters aan hun fysieke training onder leiding van Hilco de Boer. De dag werd afgesloten met een diner op de KNVB Campus.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven