Enter Vooruit krijgt KNVB|ARAG FairPlay Certificaat

KNVB Media
KNVB Media
4 oktober, 11:11

Enter Vooruit heeft als tweede Twentse voetbalvereniging het KNVB|ARAG FairPlay Certificaat in ontvangst mogen nemen. - Foto: KNVB Media

Enter Vooruit heeft als tweede Twentse voetbalvereniging het KNVB|ARAG FairPlay Certificaat in ontvangst mogen nemen. Uit handen van Gert-Jan Siebelink (ARAG) en KNVB-scheidsrechter Kevin Blom ontving scheidsrechterscoördinator Raymond Meilink op maandag 2 oktober met zichtbare trots het certificaat met bijbehorende FairPlay Zone bord.

Maar daar bleef het niet bij voor de Twentse vereniging. Enter Vooruit ontving daarnaast namelijk ook nog een tas vol met vijftien nieuwe scheidsrechterstenues, een coördinatorsjas en diverse gadgets, waar de vereniging en scheidsrechters enorm blij mee zijn. "Dit geeft de uitstraling die Enter Vooruit graag naar buiten toe wil uitdragen extra glans", aldus de club.

Intensieve begeleiding

In 2009 is de vereniging begonnen aan intensieve scheidsrechtersbegeleiding met ieder jaar pupillenscheidsrechterscursussen voor de O15-jeugd. De in 2011 opgerichte begeleidingsgroep voor scheidsrechters is sinds dit jaar gegroeid naar negen personen, waarvan wekelijks twee personen de scheidsrechters begeleiden. Tijdens de presentatie liet Raymond Meilink een prachtig filmpje zien, waarin de begeleiding van de scheidsrechter mooi zichtbaar werd.

Uit handen van Gert-Jan Siebelink (ARAG) en KNVB-scheidsrechter Kevin Blom ontving scheidsrechterscoördinator Raymond Meilink op maandag 2 oktober met zichtbare trots het certificaat met bijbehorende FairPlay Zone bord. 

Een ander belangrijk onderdeel van de Fairplay-certificering is het schrijven van een beleidsplan waarin de visie van de vereniging word vastgelegd. Het arbitragebeleidsplan van Enter Vooruit is te lezen op de website onder het subkopje scheidsrechters.

Spelregelquiz

We moeten het als vereniging met elkaar doen

Na de officiële uitreiking en lovende woorden van diverse kanten, trakteerde Kevin Blom de ruim vijftig aanwezigen op een spelregelquiz, waar de nodige kennis werd gevraagd. Scheidsrechterscoördinator Meilink liet zien dat hij de meeste spelregelkennis in huis heeft, hij gaf maar liefst achttien van de twintig goede antwoorden. Enter Vooruit hoopt met deze certificering buurverenigingen te stimuleren dit ook voor elkaar te krijgen en zo het aantal gecertificeerde verenigingen uit te breiden.

“Zonder scheidsrechters kunnen er geen wedstrijden worden geleid, maar zonder spelers of speelster hoeven we geen scheidsrechters op te leiden. We moeten het als vereniging met elkaar doen, we moeten respect voor elkaar hebben en zo houden we plezier in het spel en houden we de naam van Enter Vooruit hoog”, besloot Meilink.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven