Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nieuwe opleiding voor spelbegeleider en pupillenscheidsrechters

KNVB Media
KNVB Media
5 juli 2017, 13:33

Nieuwe opleiding voor spelbegeleider én pupillenscheidsrechters - Foto: KNVB Media

Met ingang van het seizoen 2017/’18 biedt de KNVB Academie een volledig vernieuwde opleiding Spelbegeleider/pupillenscheidsrechter aan.

In verband met de aanstaande wijzigingen in het pupillenvoetbal en de invoering van de rol van Spelbegeleider, ontwikkelt de Academie op dit moment nieuwe leermiddelen die het mogelijk maken tegelijkertijd Spelbegeleiders en pupillenscheidsrechters op te leiden.

Cursist staat centraal

De cursist staat centraal, leren door het zelf te doen, maatwerk, differentiëren naar niveau en een veilig leerklimaat

De nieuwe opleiding wordt ontwikkeld volgens de uitgangspunten van de vernieuwde Visie op Opleiden: de cursist staat centraal, leren door het zelf te doen, maatwerk, differentiëren naar niveau en een veilig leerklimaat. Dit leidt tot een opleiding volgens het ‘blended-learning-principe’, waarbinnen klassikaal leren, praktijkervaring en e-learning elkaar versterken. Net als voorheen bestaat de opleiding uit twee cursusmomenten, die op de verenigingen worden gehouden. Tussen de twee cursusmomenten zitten minimaal twee speelweekenden, zodat de cursisten praktijkervaring op kunnen doen.

Nieuw is dat alle cursisten tijdens de opleiding gebruik gaan maken van een app, op telefoon of tablet. De app bevat alle informatie over spelregels, rituelen, positie kiezen, samenwerking en rolopvatting. Via de app ontvangen de cursisten tweemaal per week een aantal toetsvragen, die ze helpen de benodigde kennis op te doen. Tijdens de praktijkervaring observeren cursisten elkaar en geven ze feedback via de app.

Maatwerk

Naast de leerervaringen voor de cursist, biedt de app de mogelijkheid aan de docent daadwerkelijk maatwerk te bieden. Door een online dashboard heeft de docent inzicht in wat er goed gaat bij de cursisten en waar de ontwikkelbehoefte van de groep of individuele cursist ligt. Op basis van deze informatie kan de docent accenten leggen tijdens de cursusmomenten, die ervoor zorgen dat de cursus aansluit bij het niveau en de ontwikkeling van de groep.

Wil je meer informatie over de opleiding, of wil je een opleiding aanvragen? Neemt contact op met de KNVB Academie.

Nicole Jacet

Arbitrageopleidingen West

Medewerkster arbitrageopleidingen

Arbitrageopleidingen Zuid

Snezana Vujovic

Arbitrageopleidingen Noord/Oost

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen