Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Conceptprogramma's Eredivisie zaalvoetbal seizoen 2019/'20

KNVB Media
KNVB Media
1 juli 2019, 13:51

De Eredivisie bij de mannen begint vrijdag 6 september, de vrouwen starten een week later. - Foto: KNVB Media

Het programma voor de Eredivisie zaalvoetbal mannen en vrouwen is in concept gereed. Mogelijk worden er in de komende periode nog wijzigingen doorgevoerd als sporthallen niet beschikbaar zijn vanwege evenementen.

Supercup

Het seizoen wordt traditioneel geopend met de wedstrijden om de Supercup. Voor de teams van landskampioen zvv Hovocubo en KNVB Bekerwinnaar FC Eindhoven staat deze gepland op zaterdag 24 augustus 2019 in sporthal de Opgang in Zwaag. Na deze wedstrijd is de landskampioen vanaf 27 augustus gastheer van een van de Champions League-voorronden.

TPP Rotterdam werd afgelopen seizoen landskampioen bij de vrouwen en strijdt in de Supercup tegen G.S.F.V. Drs Vijfje. De studenten uit Groningen veroverden voor het eerst in de historie de beker, maar moesten het in de play-offs om de landstitel afleggen tegen TPP Rotterdam. De wedstrijd om de Supercup bij de vrouwen wordt vrijdag 6 september gespeeld. 

Eredivisie mannen

De Eredivisie bij de mannen gaat in het weekend van 6 en 7 september van start. De eerste wedstrijdronde zorgt direct voor de klassieker, namelijk het duel tussen de Noord-Hollandse clubs zvv Hovocubo en FC Marlene. Ook de Noord-Hollandse streekderby tussen HV/Veerhuys en zvv Volendam staat meteen op het programma. Een week later gaat regerend landskampioen zvv Hovocubo op bezoek bij FC Eindhoven. FCK/De Hommel is terug in de Eredivisie en start met een uitwedstrijd tegen Tigers Roermond.

Eredivisie vrouwen

Door het wegvallen van Futsal Apeldoorn en Avanti gaat de Eredivisie van start met tien teams. Landskampioen TPP Rotterdam start de competitie vrijdag 13 september met een thuiswedstrijd tegen KTP Nieuw Roden en mag op 27 september naar Amsterdam voor de wedstrijd tegen Os Lusitanos. Nieuwkomer ZVG/Cagemax debuteert met een uitwedstrijd tegen bekerwinnaar G.S.F.V. Drs Vijfje in Groningen. In ronde 3 (4 oktober) is het tijd voor de eerste derby van het Noorden tussen  Drachtster Boys en KTP Nieuw Roden. In deze ronde ook het thuisdebuut van ZVG/Cagemax tegen Os Lusitanos.

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen