Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Ehud is de animator en de motor van het team'

KNVB Media
KNVB Media
6 juni 2017, 8:22
2:16

Ehud Aloni is de animator én de motor van het team. - Foto: KNVB Media

Het is dinsdagavond. Tussen twee juniorenteams en een lager seniorenteam traint het G-voetbalteam van De Zouaven. Ehud Aloni assisteert hoofdtrainer Willem Oud. Met zijn rollator loopt hij mee naar de volgende oefening. “Doe maar rustig hoor, want ik loop niet weg jongens”, grapt Aloni met enige zelfspot. Zijn teamgenoten lachen. De training wordt met veel plezier vervolgd.

"Die zelfspot tekent Ehud", vertelt Cees Deen, voorzitter van de club. "Hij heeft namelijk veel humor en is echt altijd positief. Ehud speelt al jaren in dit team, maar door een knieblessure kan hij helaas niet meer actief meedoen. Maar in plaats van thuis blijven is hij juist enorm betrokken. Ehud is altijd met het team bezig!"

Voorbeeld

Ehud Aloni.

De voormalige rechtsback is zeker twee keer per week te vinden op zijn cluppie die de dorpjes Grootebroek en Lutjebroek met elkaar verbindt. "Het G-voetbal was hier al voordat ik voorzitter werd", vervolgt Deen. "Het is echt een actief onderdeel van de club. Veel teams, waar de prestaties vaak te belangrijk worden gemaakt, kunnen een voorbeeld nemen aan ons G-team. Je ziet namelijk dat er zoveel vreugde en plezier afstraalt van dit team. Dat is mede dankzij Ehud. Hij is de animator én de motor van het team."

De Zouaven is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. De club en Aloni werden door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster van de trainer. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. Ehud was onder de indruk van zijn poster. Eén poster hangt inmiddels bij hem thuis en één poster krijgt een mooi plekje in de kantine van de Zouaven.

G-voetbal G-voetbal Lees hier meer over het aanbod van clubs met G-voetbal.


Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen