Overschrijvingstermijn amateurvoetbal is gesloten

KNVB Media
KNVB Media
16 juni 2016, 10:32

De transferperiode in de winterstop, uitsluitend voor contractspelers, begint op 3 januari. - Foto: KNVB Media

De overschrijvingstermijn voor het amateurvoetbal is gesloten. Amateurvoetballers konden tot uiterlijk woensdag 15 juni 23.59 uur van club wisselen. Dit jaar kon dat voor het eerst digitaal. De overschrijvingsverzoeken worden per 30 juni automatisch verwerkt.

De eerstvolgende transferperiode vindt plaats in de winterstop. Met ingang van het voetbaljaar 2016/'17 wordt er in het amateurvoetbal namelijk een transferperiode halverwege het competitieseizoen geïntroduceerd. Dit geldt uitsluitend voor spelers met een contract. Zij kunnen van 3 januari tot 31 januari naar een andere club overschrijven.

Contractspelers

In de zomerperiode kunnen contractspelers tot 31 augustus van club wisselen. Voorwaarden voor deze transfers is dat het contract bij de KNVB is geregistreerd en dat er met huidige club overeenstemming is over ontbinding van het spelerscontract.

Met de wijziging sluiten de transferperiodes voor contractspelers in het amateurvoetbal aan bij de transferperiodes van het betaald voetbal. De wintertransferperiode is met name relevant voor verenigingen in de top van het amateurvoetbal, omdat met name daar spelerscontracten worden getekend. Voor amateurvoetballers zonder contract geldt nog steeds dat zij voorafgaand aan het nieuwe seizoen (tot 15 juni) van club kunnen wisselen. Volgende transferperiodeAmateurvoetballers met een contract kunnen vanaf het seizoen 2016/'17 ook in de winterstop van club wisselen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven