Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Meer vrouwen als (assistent-)scheidsrechter

De inhaalslag die meiden en vrouwen hebben gemaakt in het voetbal krijgt ook gestalte binnen de arbitrage. Dat is belangrijk, want diversiteit binnen de arbitrage zorgt voor nieuwe inzichten die kunnen leiden tot een beter verloop van onze wedstrijden. In de serie ‘Meer Vrouwen in het Voetbal’ delen diverse meiden en vrouwen hun verhaal en vertellen ze wat hun vrijwilligersrol in het voetbal hen brengt. Op deze pagina lees je verhalen van vrouwelijke (assistent-)scheidsrechters.

Wil jij bijdragen aan een sportief verloop van de wedstrijd, zodat beide teams met een glimlach het veld af stappen? Werken aan je eigen conditie omdat zelf voetballen niet meer mogelijk is? Een nieuwe sociale omgeving opbouwen bij een sportvereniging? De ambitie nastreven om net als Shona Shukrula of Franca Overtoom een FIFA Badge te behalen? Wij dagen alle meiden en vrouwen uit om te starten met fluiten, wat je beweegredenen ook zijn!

Dus of je nu voetbalster bent, voetbalmoeder, (gym)docent, teamleider of tandarts; laat je inspireren! Jij kunt namelijk het verschil maken als scheidsrechter. Je vereniging en de KNVB helpen je graag op weg. Meld je aan bij een voetbalvereniging bij jou in de buurt of ga direct naar de pagina ‘Ik word scheidsrechter’ en fluit voor de aftrap van jouw scheidsrechterscarrière!  

Özge Avci voelt zich als vrouwelijke scheidsrechter thuis tussen mannen Özge Avci voelt zich als vrouwelijke scheidsrechter thuis tussen mannen Özge Avci maakte dankzij haar vader kennis met het scheidsrechtersvak.

'Bij clubs stijgt de acceptatie van vrouwen op leidende posities' 'Bij clubs stijgt de acceptatie van vrouwen op leidende posities' Als scheidsrechterscoördinator bij Ter Leede staat Christel van Hoewijk haar 'mannetje'.

Zusjes Julia (18) en Romy (17) Vermeer: Fluitend naar de top Zusjes Julia (18) en Romy (17) Vermeer: Fluitend naar de top 'Het vrouwenvoetbal is als een sneltrein vooruit gegaan. De vrouwelijke scheidsrechters zijn daar een beetje bij achtergebleven. Maar ik denk dat dat in de komende jaren wel gaat bijtrekken.' Shona Shukrula: 'Scheidsrechter zijn is een verrijking van mijn leven' Shona Shukrula: 'Scheidsrechter zijn is een verrijking van mijn leven' Shona Shukrula hoopt met haar prestaties jonge meiden te kunnen inspireren.

Ik word scheidsrechter Ik word scheidsrechter Wil jij eraan bijdragen dat het plezier in het voetbal voorop blijft staan en dat beide teams met een glimlach het veld af stappen? Meld je dan aan als scheidsrechter bij een vereniging.

Laatste nieuws