Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jeugdtrainers registreren in Sportlink

De eerste stap is het registreren van alle jeugdtrainers, door ze in Sportlink bondslid te maken en daarna in het bondsteam toe te voegen met de juiste trainersrol. Dit kost een klein bedrag per trainer per seizoen, mits deze trainer nog geen spelend lid is. Daar krijg je als vereniging veel voor terug. Met onze tools voor jeugdtrainers ondersteunen we ze in hun rol, wat leidt tot extra plezier bij jeugdspelers en de jeugdtrainer zelf.

Waarom is het belangrijk dat je jeugdtrainers registreert in Sportlink?

  • Ontvangst Welkomstmailings

Geregistreerde trainers ontvangen vrijwel direct na registratie diverse mailings vanuit de KNVB om hen welkom te heten in hun (nieuwe) rol en wegwijs te maken in alle kennis, informatie en handige hulpmiddelen die er voor hen beschikbaar zijn.

  • Toegang tot het Assist Trainersdashboard

Geregistreerde jeugdtrainers kunnen gebruikmaken van een gepersonaliseerd Assist Trainersdashboard. Dit biedt toegang tot de Aftrapmodule, oefeningen uit Rinus, relevante artikelen ter ondersteuning, interessante en leerzame content en de mogelijkheid om een-op-een vragen te stellen aan KNVB experts.

  • Meedoen aan de Aftrapmodule

Jeugdtrainers die geregistreerd zijn, worden uitgenodigd om deel te nemen aan de Aftrapmodule. Dit is een praktijkbijeenkomst bij verenigingen, waarbij een KNVB-docent de jeugdtrainers op weg helpt in hun rol. Het doel is om hen het coachen en/of trainen van een team (nog) beter in te laten vullen. Dit in het belang van iedere jeugdspeler.

  • Veilig sportklimaat

Als vereniging is het van belang om zicht te hebben op en inzicht te hebben in wie er op de vereniging rondlopen en omgaan met (jonge) kinderen. In het lidmaatschap van de vereniging bij de KNVB is daarom ook verwerkt dat je de verplichting hebt om je (jeugd)trainers te registreren.

Jeugdtrainers registreren doe je zo

  • Stap 1: registreren als Bondslid

Het registreren van jeugdtrainers doe je in Sportlink. Hiervoor moet je ze eerst bondslid maken van de KNVB. Dit kan via de ledenadministratie van je vereniging. De ledenadministratie kan hier ook het digitale aanmeldformulier voor gebruiken. Trainers die al actief zijn bij de vereniging als bijvoorbeeld speler hoeven niet opnieuw als Bondslid geregistreerd te worden.

  • Stap 2: toevoegen aan Bondsteam in de juiste functie

Als de nieuwe trainer geregistreerd is als Bondslid, gaat de ledenadministrateur in Sportlink naar Wedstrijdzaken en klikt daar “Teams” aan. Selecteer het betreffende team en voeg de jeugdtrainer van het team eraan toe. Kies de juiste functie (ass.trainer/coach, trainer/coach, keeperstrainer, trainer). Meerdere trainers aan een bondsteam koppelen is ook mogelijk. Alleen de functie “trainer/coach” kan maar éénmalig worden toegevoegd aan het bondsteam. De overige functies kunnen meerdere malen worden toegevoegd.

Via deze pagina in het Sportlink Servicecenter zie je een uitgebreidere uitwerking van bovengenoemde stappen.

LET OP! Controleer ook direct of de e-mailadressen van de jeugdtrainers juist zijn. Anders kunnen zij de Welkomstmailings niet ontvangen, welke een belangrijk onderdeel zijn van de ondersteuning die wij bieden.

Veelgestelde vragen Welkomstprogramma Jeugdtrainers Veelgestelde vragen Welkomstprogramma Jeugdtrainers In Nederland begeleiden maar liefst 70.000 trainers een jeugdteam. Zij hebben een grote invloed op het plezier en de ontwikkeling van meer dan 500.000 jeugdspelers en –speelsters. Daarbij dragen ze in belangrijke mate bij aan een veilige sportomgeving. Om nieuwe jeugdtrainers te verwelkomen, is het 'Welkomstprogramma jeugdtrainers' ontwikkeld. Hier vind je veelgestelde vragen over dit programma.