Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Veelgestelde vragen voetbalpassie

Voetbalpassie

Wat is Voetbalpassie?

Albert Heijn heeft in samenwerking met de KNVB een spaarprogramma in het leven geroepen, waarmee je door boodschappen te doen bij Albert Heijn Voetbalpassiepunten kunt sparen bij aankoop van meer dan 1.500 deelnemende producten. Met elke volle digitale spaarkaart, sponsor je een amateurclub naar keuze.

Voor wie is Voetbalpassie?

Voetbalpassie is er voor álle amateurverenigingen die zijn aangesloten bij de KNVB; groot en klein. Alle amateurclubs doen automatisch mee met Voetbalpassie. Het is niet nodig je hiervoor aan te melden.

Waarom is het Voetbalpassie spaarprogramma opgezet?

Afgelopen jaar stond het amateurvoetbal voor een groot deel stil. Een groot gemis voor alle spelers en iedereen die bij voetbal betrokken is. Maar ook de clubkas had hieronder te lijden. Omdat amateurclubs juist nu een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken, introduceert Albert Heijn in samenwerking met de KNVB Voetbalpassie.

Wat houdt de actie Voetbalpassie in en wanneer kan ik sparen?

Van 13 september tot en met 3 oktober 2021 kunnen mensen die boodschappen doen bij Albert Heijn sparen voor zijn/haar favoriete amateurvereniging.

Sparen doe je heel makkelijk met de AH-app.  Voor elke € 1,- die er wordt besteed aan de deelnemende producten ontvang je 1 Voetbalpassiepunt. Bij 10 punten heb je een volle spaarkaart waarmee je met € 1,- je club kunt sponsoren.
Je spaart bij aankopen in de Nederlands Albert Heijn winkels, bij de AH to go winkels en bij je online boodschappen via Albert Heijn in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.ah.nl/voetbalpassie

Wat kan Voetbalpassie voor mijn club betekenen?

Door middel van Voetbalpassie is het voor verenigingen mogelijk om financieel een steuntje in de rug te krijgen. Het is aan te raden om vanuit het bestuur één of meerdere spaardoelen te bedenken.

Zijn er kosten verbonden aan deelname van Voetbalpassie?

Nee, er zijn geen kosten verbonden om mee te doen aan Voetbalpassie.

Ik ben geen lid van een club, kan ik dan ook meedoen aan Voetbalpassie?

Iedereen kan meedoen aan Voetbalpassie door boodschappen te doen bij Albert Heijn en bij aankoop van meer dan 1.500 deelnemende producten Voetbalpassiepunten te sparen. Kortom je hoeft geen lid te zijn om mee te sparen voor Voetbalpassie. In de AH-app kun je simpelweg een favoriete vereniging selecteren en dan meesparen voor die vereniging. Selecteer je geen vereniging, dan spaar je voor alle verenigingen in Nederland. Aan het einde van de actie worden de punten die algemeen gespaard zijn over alle amateurverenigingen van Nederland verdeeld.

Er is geen Albert Heijn in de omgeving van mijn club, hoe kunnen wij toch profiteren van deze spaaractie?

Mogelijk wonen er leden zelf wel dichter bij een Albert Heijn winkel of doen ze online boodschappen. Ook kunnen zij familie en vrienden enthousiasmeren om mee te sparen voor jouw vereniging.

Is er een maximumbedrag dat mijn club kan ophalen met Voetbalpassie?

Er is geen maximumbedrag voor clubs wat ze kunnen ophalen met Voetbalpassie. Probeer zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren om te sparen voor jouw club, zodat je ervoor kan zorgen dat het bedrag zo hoog mogelijk wordt.

Hoe zorg ik ervoor dat zoveel mogelijk mensen gaan sparen voor mijn club?

Zorg voor zichtbaarheid van Voetbalpassie op de vereniging en online, zodat je de actie bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht brengt. Je kunt als vereniging een spaardoel bepalen, waarbij het slim is om iets te kiezen waar iedereen die de club een warm hart toedraagt achter staat. Met een spaardoel maak je inzichtelijk en concreet waarom het spaarprogramma belangrijk is voor de vereniging. Daarnaast hebben we vanuit de KNVB veel kant en klare middelen gemaakt, zodat je makkelijk en snel je leden kunt informeren. Meer informatie daarover is hier te vinden.

Waar vind ik meer informatie over Voetbalpassie?

Binnen knvb.nl/voetbalpassie is alle informatie te vinden over de actie voor jou als bestuurder. Informatie voor spaarders is te vinden via www.ah.nl/voetbalpassie.

Waar vind ik een Albert Heijn winkel bij mij in de buurt?

Op www.ah.nl/winkels kun je, op basis van postcode of plaatsnaam, de dichtstbijzijnde winkel voor jouw club bekijken.

 

Wanneer kunnen we het geld verwachten?

Het totaalbedrag dat je met jouw vereniging hebt opgehaald bij de Voetbalpassie actie wordt voor 1 december 2021 uitbetaald door de KNVB.

Waar kunnen we de opbrengst van Voetbalpassie aan besteden?

Verenigingen zijn vrij om te bepalen waar de opbrengst van Voetbalpassie, binnen de eigen vereniging, aan wordt besteed. Om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren is het slim om een spaardoel te kiezen waar iedereen die de club een warm hart toedraagt achter staat. Met een spaardoel maak je inzichtelijk en concreet waarom het spaarprogramma belangrijk is voor de vereniging.

Kan ik nog extra pakketten ontvangen met middelen?

Helaas is dit niet mogelijk. Iedere veldvoetbalvereniging ontvangt één pakket met daarin allerlei middelen om Voetbalpassie op de club onder de aandacht te brengen.

Mijn vraag staat er niet bij, hoe neem ik contact op?

Via voetbalpassie@knvb.nl kun je met ons contact opnemen.