Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Meer vrouwen in voetbal

Steeds meer vrouwen zijn actief binnen het voetbal, op het veld en daarbuiten. De KNVB ziet veel mogelijkheden in deze ontwikkeling en daarmee de ontwikkeling van het totale voetbal. We leven in een tijd dat vrouwenvoetbal geaccepteerd is. Dat is niet altijd zo geweest. Sinds 1971 is vrouwenvoetbal officieel onderdeel van de KNVB. In het jaar van het vijftigjarig jubileum, kent de KNVB zo'n 160.000 vrouwelijke leden.  

De KNVB en ING slaan daarom de handen ineen om nog meer te groeien in inclusieve organisaties en verenigingen, waar jongens en meiden, mannen en vrouwen samen verantwoordelijkheid nemen voor het voetballen. Een vereniging is onderdeel van de samenleving, waarin we ook samen optrekken, op school, tijdens de gymles of tijdens het uitgaan. De vraag is: hoe zorgen we ervoor dat meiden en vrouwen zich bij hun voetbalvereniging net zo thuis en gewaardeerd voelen als mannen en jongens? En dan niet alleen als speelster, maar ook als bestuurder, trainer of (assistent-)scheidsrechter.   

Volgende stap 

Het is nu tijd de volgende stap te zetten. KNVB en ING willen de komende jaren nog meer en beter passende plekken voor vrouwen creëren en alles op alles zetten om vrouwen ook te binden aan andere voetbalrollen, bijvoorbeeld als bestuurder, trainer en (assistent-)scheidsrechter.

De komende vier jaar gaan de KNVB en ING meer vrouwelijke trainers opleiden, begeleiden en laten doorstromen naar een volgende KNVB-cursus. Daarnaast gaan we verenigingen helpen om inclusiever te worden en richten we ons met een landelijke campagne op meer meiden en vrouwen in het voetbal. Dit alles om de gezamenlijke ambitie van 25 procent meer vrouwen in kaderfuncties in het voetbal te realiseren.

Meer informatie over de visie op vrouwenvoetbal in Nederland 2018-2022, inclusief de thema’s gemengd voetballen en een meidenlijn in de jeugdopleiding vind je hieronder.