Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranjefestival - ouders FAQ

Oranjefestival - ouders FAQ

Wat is een Oranjefestival?

Een Oranjefestival is een dag vol voetbalplezier, waar je kan ontdekken of voetbal iets voor jou is en vooral heel veel plezier kan maken.

Voor wie is een Oranjefestival?

Een Oranjefestival is voor alle kinderen die zin hebben in een gezellige voetbaldag. Zowel voor leden en niet-leden, iedereen is welkom!

Zit ik ergens aan vast na inschrijving Oranjefestival?

Inschrijvend is gratis en vrijblijvend, maar we vragen je wel om je even af te melden bij de vereniging als je toch niet kan. Zo kan de organisatie goed regelen dat er voldoende begeleiding en activiteiten zijn voor alle kinderen die mee willen doen.

Mag ik als lid ook inschrijven voor een Oranjefestival?

Iedereen die mee wil doen mag zich inschrijven voor een Oranjefestival. Neem je ook een vriendje of vriendinnetje mee om te laten zien hoe leuk het is bij jouw club?

Ik wil graag meedoen aan een Oranjefestival, maar heb een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, kan dit?

Dit kan zeker! Er zijn clubs die ‘Passend Voetbal’ Oranjefestivals aanbieden. Welk aanbod dit is lees je in de omschrijving van het Oranjefestival. Twijfel je of het aanbod van de verenging geschikt is voor jou? Neem dan contact op met de club. Wil je meer weten over Passend Voetbal? Klik dan hier.

Hoe passen jullie de coronamaatregelen toe tijdens het Oranjefestival?

Iedereen tot 27 jaar mag gelukkig weer lekker voetballen, dus ook de Oranjefestivals kunnen binnen de coronamaatregelen plaats vinden. Mochten er bij jouw clubs speciale maatregelen worden genomen, dan word je daar door de organisatie van op de hoogte gesteld. Wil je meer weten over voetballen tijdens de corona-pandemie? Klik dan hier.

Zijn er ook bekende spelers/speelsters van Oranje bij een Oranjefestival?

Al zouden de spelers en speelster graag willen zien dat alle kinderen lekker genieten van een heerlijke voetbaldag, kunnen ze helaas niet aanwezig zijn bij de Oranjefestivals.

Mag ik meerdere kinderen inschrijven voor een Oranjefestival?

Ja, het is zeker mogelijk om meerdere kinderen in te schrijven. Je kunt ieder kind los aanmelden via de inschrijftool.

Is er een maximum aan aantal deelnames Oranjefestivals?

Nee, je kunt onbeperkt meedoen aan Oranjefestivals.

Zijn er kosten verbonden aan inschrijving Oranjefestival?

Nee, Oranjefestivals zijn gratis.

Ik heb me aangemeld, bij wie kan ik vragen stellen of het Oranjefestival?

Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail. In deze mail zie je ook het e-mailadres van de club van het Oranjefestival waar jij je voor hebt ingeschreven. Heb je algemene vragen over voetbal of de Oranjefestivals? Neem dan contact met ons op.

Ik heb me aangemeld, maar moet helaas afzeggen, hoe werkt dit?

Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail. In deze mail zie je ook het e-mailadres van de club van het Oranjefestival waar jij je voor hebt ingeschreven. Je kunt contact opnemen met de organisatie als je wijzigingen door wil geven.

Mijn kind wil graag op voetbal, alleen ik kan de contributie niet betalen.

We werken samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zij betalen de contributie (en meestal ook de kleding en schoenen) als ouders het niet zelf kunnen betalen. Op de site van het Jeugdfonds staat hoe het werkt.

Jeugdfonds Jeugdfonds Lees meer op de site van het Jeugdfonds.

Hoe weet ik of ik in aanmerking kom voor een bijdrage van het Jeugdfonds Sport & Cultuur?

Het Jeugdfonds is er voor iedereen met een minimum inkomen: bijvoorbeeld als je moet rondkomen van een uitkering, door de corona geldzorgen hebt gekregen of zzp’ers met te weinig werk.

Waar moet ik zijn als ik een aanvraag wil doen voor Jeugdfonds Sport & Cultuur?

De aanvraag moet gedaan worden door een intermediair, dat is bijvoorbeeld de juf, meester of een buurtsportcoach. Het Jeugdfonds zit door het hele land. Er is altijd wel een Jeugdfonds in de buurt.

Fonds in de buurt Fonds in de buurt Zoek een fonds bij jou in de buurt.