Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Wij gaan RINUS vernieuwen

De laatste twee jaar hebben wij RINUS op basis van feedback van onze gebruikers verder ontwikkeld. Voorbeelden hiervan zijn:

De afgelopen acht maanden zijn we samen met onze partners druk bezig geweest om het platform verder te ontwikkelen. Om dit te realiseren gaan wij heel veel leuke en waardevolle elementen toevoegen aan RINUS. Echter hebben wij ook moeilijke keuzes moeten maken, die wellicht impact gaan hebben op de huidige gebruikers. Mocht dat zo zijn, staan wij uiteraard klaar om jou te helpen. Stuur een bericht via de contactgegevens aan de onderzijde van de pagina en we zullen je zo snel mogelijk te woord staan. Binnen een aantal weken zijn de onderstaande elementen beschikbaar voor alle gebruikers. Tot die tijd kun je de huidige versie van RINUS gewoon blijven gebruiken. 

Wat gaat er allemaal veranderen?

Kalender

De nieuwe kalenderfunctie geeft de trainer een duidelijk overzicht van alle ingeplande trainingen en trainingsplannen. Deze trainingen zijn eenvoudig te koppelen aan de dag waarop jouw team traint. Ingeplande trainingen zijn bovendien eenvoudig aan te passen, waardoor je als trainer altijd de wedstrijd en trainingen op elkaar aan kunt laten aansluiten.

Kalender vervangt seizoensplanning

Wij hebben vaak te horen gekregen dat gebruikers liever een echte kalender willen zien in plaats van de huidige seizoensplanning. Vandaar dat wij de functionaliteit kalender hebben ontwikkeld, hierdoor komt de seizoensplanning functionaliteit te vervallen. De trainers die gebruik hebben gemaakt van deze functionaliteit krijgen de mogelijkheid om deze omgeving te bekijken, maar de trainingen en meerweekse programma’s worden niet overgezet naar de nieuwe kalender.

Meerweekse programma wordt Trainingsplan

De meerweekse programma’s worden omgezet naar trainingsplannen. Een trainingsplan kun je gevuld met trainingen toevoegen aan de kalender, maar ook als leeg trainingsplan. Met een leeg trainingsplan helpt RINUS jou met het kiezen van de doelstelling en kun je zelf jouw favoriete trainingen toevoegen. Je bepaalt hierbij zelf de duur van het programma, waardoor je nog beter op maat wordt geholpen. 

Beoordelen van trainingen en Meerweekse programma’s

Het is mogelijk om trainingen en programma’s te beoordelen. Daarmee kun je als trainer laten blijken wat je van bepaalde oefenstof vindt. Dit helpt je als trainer in het verkrijgen van overzicht in de door jou afgewerkte trainingen. Tevens helpt dit collega-trainers bij het vinden van geschikte oefenstof voor hun team.

Van KNVB.nl naar RINUS.KNVB.nl

Omdat RINUS steeds groter aan het worden is, hebben wij besloten om RINUS ‘los te koppelen’ van knvb.nl en een eigen domein te ontwikkelen. Dit domein is rinus.knvb.nl geworden. Deze wijziging maakt het voor ons makkelijker om RINUS door te ontwikkelen, bovendien laadt de website sneller en reageert hij beter ten opzichte van de huidige situatie.

Voor de app gebruikers heeft dit geen consequenties. Al jouw favoriete oefeningen en trainingen zijn nog steeds gewoon beschikbaar. Voor gebruikers van de browser versie, zullen bladwijzers en bookmarks niet direct doorverwijzen naar het nieuwe domein. Deze zul je éénmalig opnieuw moeten koppelen.

Verbeterde content

We hebben de inhoud verbetert op het gebied van 85 nieuwe oefeningen en 40 nieuwe trainingen per leeftijdscategorie. Daarnaast wordt Bedoeling van deze oefening in een andere context geplaatst, waardoor we trainers beter kunnen voorzien in hun behoeftes.

Seniorenteams

RINUS heeft er een nieuwe leeftijdscategorie bij. Vanaf nu kunnen ook alle trainers die een seniorenelftal onder hun hoede hebben gebruik maken van het platform. Daarmee is RINUS vanaf nu echt voor alle trainers in Nederland. 

Verbeteringen in de app

Om gebruik te maken van alle bovenstaande functionaliteiten, dien je RINUS te zijner tijd te updaten naar de nieuwste versie. Dit kun je eenvoudig doen via de App Store of de Google Play Store.

App Store App Store Download hem nu in de App Store.

Google Play Google Play Download hem nu via Google Play.

De toekomst

We hebben van jullie nog veel meer suggesties en tips ontvangen, waar we in de toekomst graag mee aan de slag gaan. Denk aan een tekentool, een koppeling met de wedstrijd, data in Voetbal.nl, content gericht op het ontwikkelen van een speelwijze of een complete leerlijn, directe ondersteuning via Whatsapp en meer. 

Vanaf medio oktober hebben we een nieuwe optie die het mogelijk maakt om een trainingsplan te kiezen. Je kunt selecteren of alle trainingen vooraf worden ingevuld, of dat je elke week op basis van je situatie een training kiest. De doelstellingen worden vooraf ingevuld vanuit een uitgebalanceerde periodisering. Ook kun je kiezen voor een trainingsplan waarbij je elke week specifieke tips via e-mail krijgt.

We hebben ook veel verzoeken tot het ontwikkelen van keepersoefenstof gekregen. Deze ontwikkelingen nemen helaas meer tijd dan gedacht in beslag, waardoor deze momenteel nog niet gereed zijn. Deze voegen wij dit seizoen toe aan RINUS. 

Daarnaast zijn we momenteel bezig met de ontwikkelingen van warming-up oefeningen. Deze oefeningen maken we met het volgende doel: Spelers beter leren bewegen op een leuke en uitdagende manier binnen de voetbaltraining.   Nieuwsbrief Nieuwsbrief Wil jij als eerste bericht ontvangen wanneer de nieuwe RINUS beschikbaar is? Schrijf je dan nu in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Afsluitend

Terwijl de voorbereidingen op het nieuwe seizoen bij de meeste verenigingen zijn gestart, zitten wij in de blessuretijd met de ontwikkelingen van de nieuwe RINUS. Binnen enkele weken verwachten wij dit gereed te hebben. Tot die tijd kun je uiteraard gebruik maken van de huidige versie.

Namens Team RINUS

- Joeri (Product Owner)

RINUS

Heb je vragen, opmerkingen of feedback, of wil je iets anders met ons bespreken? Neem dan contact met ons op

Overzicht van alle veranderingen

 • Nieuw: Kalender. Met de nieuwe kalender kun je makkelijker én beter een seizoensplanning maken en bijhouden. Ook kun je jouw RINUS kalender koppelen aan de agenda van je telefoon.
 • Nieuw: Via de kalender een training toevoegen. Deze nieuw optie maakt het makkelijk om sneller de juiste training te vinden. 
 • Nieuw: Beoordelen van trainingen en trainingsplannen. Na afloop van elke training of trainingsplan kun je nu een beoordeling invullen. Jouw beoordeling kan andere helpen bij het selecteren van de juiste training of trainingsplan.
 • Nieuws: 85 nieuwe oefeningen, 40 nieuwe trainingen per leeftijdscategorie en verbeterde inhoud van de oefeningen.
 • Nieuw: Voetbalhandeling en Aandachtspunten. Bij elke oefening wordt het element De bedoeling van deze oefening vervangen voor Voetbalhandeling en Aandachtspunten.
 • Nieuw: Filter Voetbalhandeling. Door gebruik te maken van de filter Voetbalhandeling bij het zoeken van een oefening of een training, kun je sneller en makkelijker oefeningen vinden waarmee je een specifieke voetbalhandeling kunt verbeteren.
 • Nieuw: Filter soort. Door gebruik te maken van de filter soort bij het zoeken van een oefening kun je bijvoorbeeld sneller onder-/overtal of 1 tegen 1 oefeningen vinden.
 • Nieuw: Categorie senioren. Senioren teams kunnen nu ook gebruik maken van oefenstof uit RINUS.
 • Nieuw: Tips & info. Onder dit kopje vind je nog sneller meer informatie over het coachen en begeleiden van jouw team tijdens trainingen en wedstrijden. Dit wordt ondersteund door artikelen, video's en meer.
 • Nieuw: Menu in de app. In de app kun je nu makkelijker door RINUS navigeren.
 • Nieuw: Teaminstellingen. Makkelijk de instellingen en trainingsdagen van je team(s) aanpassen.
 • Nieuw: RINUS Instellingen. Hier kun je jouw e-mail en nieuwsbrief instellingen makkelijk aanpassen.
 • Nieuw: Het domein verandert naar http://rinus.knvb.nl. Het domein van RINUS wordt losgekoppeld van KNVB.nl naar een eigen domein rinus.knvb.nl.
 • Nieuw: (medio oktober 2019): Via de kalender een KNVB trainingsplan toevoegen.
 • Seizoensplanning wordt vervangen door de Kalender. De opgeslagen trainingen en meerweekse programma’s worden niet overgezet, maar zijn via een link wel nog te zien. Deze link zul je persoonlijk ontvangen via e-mail.