Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ton Hendrickx

Bekijk hier zijn persoonlijke gegevens en motivatie.

  • Geboortedatum: 20-01-1966
  • Woonplaats: Oudewater
  • Lid van vereniging: FC Oudewater
  • Beroep: Manager Sales, Marketing & Innovation

  • Organisatie: Kiremko BV

  • Huidige (vrijwilligers)functies in het voetbal: Voorzitter FC Oudewater, Voorzitter vv 't Vliegdorp (a.i.)

  • Voormalige (vrijwilligers)functies in het voetbal: 25 jaar jeugdtrainer en - leider, diverse bestuurlijke projecten (o.a. kunstgras, fusie, sanering, e.d.)

  • Nevenfuncties: Raad van Toezicht Verpleeghuis, schrijver diverse managementboeken

Waarom ben jij het nieuwe ledenraadslid?

Ik heb mij de afgelopen drie jaar als Ledenraadslid ingezet om met mijn 29 collega's de spil te zijn tussen bal en beleid, voor de meer dan één miljoen amateurvoetballers in Nederland.

Motivatie om ledenraadslid te worden

Voor verenigingen is het belangrijk om zich vertegenwoordigd te weten bij de KNVB. De afstand tussen bondsbestuur en clubs moet kleiner. Ik ben overtuigd van de slagkracht van de KNVB in haar nieuwe vorm. Dan moeten er ook mensen opstaan met daadkracht, om deze nieuwe koers verder vorm te geven. Als bestuurder binnen verschillende organisaties ben ik telkens betrokken geweest bij grote veranderingen. Ik deel graag deze kennis en ervaring met andere verenigingen, binnen een constructieve en samenwerkende KNVB. Want er liggen belangrijke dossiers te wachten: Zaterdag/zondag-voetbal, verdere ontwikkeling van het vrouwen- en meisjesvoetbal, een betere ondersteuning voor alle vrijwilligers bij alle clubs, nieuwe voetbalvormen (walking football, kicks, 7x7, etc.), duurzaamheid en vele andere onderwerpen.

Motivatie kieskring

Mijn binding met kieskring 22 is simpel te verklaren: ik ben voorzitter van een vereniging in deze kieskring. Maar ook als jeugdleider en -trainer heb ik de regio sportief leren kennen. Daarnaast woon ik al 35 jaar binnen het gebied van de kieskring. De contacten die ik heb en had met andere verenigingen zijn zonder uitzondering prettig.

Waarom moeten mensen op jou stemmen?

Als organisatie-professional drijf ik op analytisch vermogen, bestuurlijke slagkracht en de toegevoegde waarde van netwerken. De KNVB is bezig met een ingrijpende omslag, waar ik namens de clubs in kieskring 22 graag deel van uit blijf maken. Ik mocht in de afgelopen drie jaar een actieve rol vervullen in de Ledenraad inzake de nieuwe jeugdwedstrijdvormen, talentontwikkeling, de voetbalpiramide en de modernisering van de bestuurlijke organisatie van de KNVB zelf. Stuk voor stuk dossiers waar alle clubs direct of indirect mee te maken hebben.

Laatste nieuws