Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Feitze Leemburg

Bekijk hier zijn persoonlijke gegevens en motivatie.

  • Geboortedatum: 7-9-1961
  • Woonplaats: Heerenveen
  • Lid van vereniging: VV Heerenveen
  • Beroep: Politie-ambtenaar

  • Functie: In het opsporingsdomein, diverse coördinerende en leidinggevende functies

  • Organisatie: Politie Nederland, Regio Noord Nederland

  • Huidige (vrijwilligers)functies in het voetbal: Als Ledenraadslid KNVB werkzaam in kieskring 1

  • Voormalige (vrijwilligers)functies in het voetbal: Van 2001 - 2004 voorzitter zaalvoetbal VV Heerenveen. Van 2004 - 2015 voorzitter VV Heerenveen.

  • Nevenfuncties: Voorzitter Nederland en Oranje, vanaf 2015.

Waarom ben jij het nieuwe ledenraadslid?

Ik, met ruime ervaring in het amateurvoetbal, zoek graag naar de verbinding tussen de verenigingen en de KNVB. Ik ben dienstbaar naar de clubs en adviserend naar de KNVB. Ik probeer probleemoplossend te zijn vanuit een professionele rol als ledenraadslid bij de KNVB. De afgelopen drie jaar heb ik met veel passie en inzet gestalte gegeven aan de functie als ledenraadslid. Met de in deze fantastische periode opgedane kennis en ervaringen ben ik in staat om hieraan een zeer goed vervolg te gaan geven.

Motivatie om ledenraadslid te worden

Nederland heeft een uniek voetballandschap. Honderdduizenden voetballiefhebbers genieten wekelijks van het spel. Voetbalclubs staan midden in de samenleving, in verbinding met hun omgeving. Voetbal heeft een maatschappelijke rol, het betrekt mensen en verbindt, het inspireert, motiveert en activeert om met passie te bouwen aan een mooie sport, zowel voor de voetballers als de voetballiefhebbers.

Dat is ook waar ik mij voor wil inzetten. Een rol als verbindingspersoon tussen de clubs en de KNVB. Dienstbaar naar clubs en adviserend richting KNVB over wat de clubs zoal bezighoudt in de breedste zin van de voetbalsport. Maar ook als intermediair contacten tussen beide partijen tot stand kunnen brengen of de juiste expertise de clubs kunnen aanbieden. Maar ook om in gezamenlijkheid negatieve trends binnen de voetbalsport, zoals agressie, geweld, discriminatie tegen te gaan zodat het voetbal is om van te houden. Aantrekkelijk, toegankelijk en plezierig is (en om dat te houden) voor zo veel mogelijk mensen.

Verder ben ik de afgelopen drie jaar werkzaam geweest als ledenraadslid in kieskring 1, hetgeen ik met veel plezier en inzet heb gedaan. Het vernieuwde ledenraadsmodel heeft ups en downs gehad en men was zoekende naar de juiste invulling, maar ook naar de invulling van de functie als ledenraadslid. Inmiddels is er wel meer duidelijkheid over de invulling en heb ik daar positief aan meegedragen en zou daar graag een vervolg aan willen geven.

In kieskring 1 hebben wij een fantastisch team met de verenigingsadviseur, ambassadeurs en de medewerkers van de arbeidsorganisatie. Een mooi, professioneel team, goede samenwerking en wij zijn tot mooie dingen in staat, ieder vanuit zijn eigen rol. Waarbij de uitvoering bij de verenigingsadviseur en de ambassadeurs ligt en de rol van beleid en strategie bij het ledenraadslid. Graag wil ik de komende periode een vervolg geven van hetgeen wij met elkaar in gang hebben gezet.

Middels de hierboven genoemde formulering van argumentatie wil ik graag een bijdrage leveren aan de rol als ledenraadslid en deze naar de clubs en KNVB te doen uit te dragen.

Motivatie kieskring

Een geografische binding en in mijn tijd als voorzitter van VV Heerenveen, zijn wij gepromoveerd van de 5e klasse naar de 1e klasse. Hierdoor ben ik bij heel veel clubs in kieskring 1 geweest. Daardoor ken ik dus heel veel clubs en heb hierdoor een breed netwerk kunnen opbouwen. Ik weet wat er bij de clubs in kieskring 1 zich afspeelt.

Waarom moeten mensen op jou stemmen?

Ik kan goed de verbinding zoeken tussen de clubs en de KNVB, ben communicatief vaardig, probleemoplossend, professioneel en heb kennis van beleid en strategie. Ook ben ik financieel goed onderlegd en heb brede kennis van governance. Daarnaast heb ik nu drie jaar als ledenraadslid gefungeerd. Dit heeft mij veel inspiratie en voldoening gegeven en ik wil daar graag een vervolg aan geven.

Ik weet wat zich afspeelt bij de KNVB, beleid en strategie, maar ook hoe de arbeidsorganisatie in elkaar zit. Ook ben ik goed op de hoogte van de diverse dossiers binnen de KNVB. Ik zou graag de komende periode benutten om nog meer de verbinding te zoeken tussen de clubs en de KNVB. Daarnaast wil ik nog meer dienstbaar zijn voor de clubs samen met het team Friesland, welke bestaat uit Kieskring 1 en 2. Ik heb de afgelopen drie jaren veel kennis, inzicht, contacten en ervaring opgedaan als ledenraadslid bij de KNVB.

Laatste nieuws