Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Sportiviteit & respect bestuurderszaken

Al langer hebben wij extra aandacht voor het thema sportiviteit en respect. De komende jaren wordt dit verder geïntensiveerd door het sportbrede programma ‘Naar een Veiliger Sportklimaat’. Via verschillende ondersteuningsprogramma’s en (bewustwording)campagnes vragen we aandacht voor meer sportiviteit en respect op en rond de velden. De bond wil ongewenst gedrag – en de negatieve beeldvorming daarover – bespreekbaar maken en positief veranderen. Iedereen die betrokken is bij een voetbalwedstrijd heeft invloed op een sportief verloop ervan.

Zonder respect geen voetbal

In het weekend van 8 en 9 december 2012 heeft de hele voetbalwereld stilgestaan bij de tragische en zinloze dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. De slogan ‘Zonder respect geen voetbal’ behoeft sindsdien geen verdere uitleg. Er is massaal gehoor gegeven aan onze oproep om de deuren van de amateurverenigingen open te zetten, met elkaar in gesprek te gaan en na te denken en te praten over de toekomst. In elk van de zes districten wisten verenigingen elkaar te inspireren door kennis en ideeën uit te wisselen en elkaar te steunen. Ongeveer zeshonderd verenigingen hebben deelgenomen aan een van deze bijeenkomsten. Bij de wedstrijden in het betaald voetbal was het indrukwekkend stil.

Actieplan sportiviteit Actieplan sportiviteit Het actieplan Tegen geweld, voor sportiviteit beschrijft nieuwe maatregelen en de intensivering van bestaande activiteiten. Het doel is het tegengaan van geweld en het bevorderen van sportiviteit op en rond de voetbalvelden.

Aanpak van excessen Aanpak van excessen De focus binnen alle activiteiten op het gebied van sportiviteit en respect ligt op preventie en het stimuleren van wenselijk gedrag. Wij zijn in het seizoen 2011/’12 gestart met een nieuwe aanpak van excessen.

Gedragsregels Gedragsregels Het is goed te zien dat veel verenigingen al een huishoudelijk reglement kennen. Verenigingen die óók gedragsregels willen opstellen om prettige omgangsnormen te bevorderen, vinden hier handige ondersteuning.

 

 

Laatste nieuws