Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jouw kind op voetbal

Voor veel kinderen is voetballen hun favoriete vrijetijdsbesteding. Als er een bal in de buurt is, moet er tegenaan getrapt worden. Ze voetballen met vriendjes en vriendinnetjes op straat, op (school)pleintjes of op grasveldjes. Ze rennen, schieten en dribbelen alsof ze hun favoriete voetbalheld of -heldin zijn.

Dit begint al op jonge leeftijd. Samen met vriendjes en vriendinnetjes krijgen ze de kans om te spelen tegen hun leeftijdsgenootjes op het veld. Kinderen ervaren niet alleen een hoop plezier als ze voetballen, het is ook nog eens heel goed voor hun ontwikkeling.

Voetbal is voor iedereen.

Waarom voetbal de beste sport voor jouw kind is:

 • Voetbal is leuk om te spelen!
  Leg ergens een bal neer en iemand schopt er tegenaan. Jongens en meiden vinden het leuk om lekker te pingelen, te scoren of die beslissende redding te maken. Iedereen kan al snel een beetje voetballen en succes ervaren.
 • Voetbal is altijd dichtbij!
  Voetballen kan bijna altijd en overal. Waar je ook woont in Nederland, er is altijd een voetbalclub op fietsafstand. Om te voetballen heb je ook heel weinig nodig. Met voetbalschoenen, een outfit en scheenbeschermers ben je er al. En je hebt natuurlijk vriendjes nodig om mee te voetballen! Bovendien is voetballen relatief goedkoop. Mini-pupillen (4-6 jaar) kunnen voor 50 euro al een heel jaar bij een vereniging voetballen.
 • Voetbal is goed voor je ontwikkeling!
  Van voetballen worden kinderen niet alleen fitter en leniger, ze ontwikkelen zich ook op andere gebieden. Jongens en meiden leren door voetbal om samen te werken, maar ook om met winst en verlies om te gaan. Daarnaast leren ze om door te zetten, weerbaarder te worden én om sociale vaardigheden te ontwikkelen.
 • Voetbal is voor iedereen!
  Op het voetbalveld is iedereen gelijk. Kinderen uit alle lagen van de bevolking, ongeacht afkomst, ervaren plezier als ze voetballen en met elkaar in een team kunnen spelen.
 • Met voetballen maak je vrienden voor het leven!
  Bij het samen spelen, bij winst en verlies, in weer en wind, in de auto naar de uitwedstrijden en in de kleedkamer worden bijzondere herinneringen gemaakt. Vriendschappen voor het leven geboren.

Pupillenvoetbal

Kinderen ervaren niet alleen plezier, het is ook nog eens heel goed voor hun ontwikkeling

Samen met de voetbalverenigingen organiseert de KNVB jaarlijks 750.000 wedstrijden voor 300.000 pupillen van 5 tot en met 12 jaar. Wedstrijden tussen jongens en meiden in veel te grote broeken, wedstrijden in de regen en in de zon, wedstrijden met veel doelpunten en om het kampioenschap. Maar bovenal wedstrijden waar plezier voorop staat.

Voetbal is voor iedereen, dus kinderen van elk niveau zijn welkom. Wil jij jouw kind ook een kans geven om iedere week te doen wat ze het allerleukste vinden en zich tegelijkertijd fysiek en mentaal te ontwikkelen? Ga dan snel op zoek naar een vereniging bij jou in de buurt.

Vind een club Vind een club Klik hier en vind een club.

Hoe kun je je kind aanmelden bij een vereniging?

Als je overweegt om je kind aan te melden om lid te worden van een voetbalvereniging, neem dan contact op met een vereniging bij jou in de buurt. Of ga eens langs om sfeer te proeven. De meeste verenigingen bieden hiervoor vrijblijvende proeftrainingen aan.

Als je je kind inschrijft bij een voetbalvereniging, wordt hij/zij ook automatisch lid van de KNVB. Een gedeelte van de contributie die je aan de vereniging betaalt, gaat naar de KNVB. Deze bijdrage wordt gestoken in onder meer de opleiding van trainers, coaches, begeleiders en scheidsrechters.

Infographic Infographic Bekijk hier de infographic over op voetbal gaan.

Laatste nieuws