Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Webinar Voetbalintelligentie: van mysterie naar meetbaar

Voetbalintelligentie: van mysterie naar meetbaar - Foto: KNVB Media

Profvoetballers zijn op sommige vlakken slimmer dan bijvoorbeeld luchtverkeersleiders, strategieconsultants of advocaten. Niet verbazingwekkend als je de complexiteit van het moderne topvoetbal als uitgangspunt neemt. Voetbalintelligente spelers maken het verschil binnen de lijnen. Snelheid van zowel aandacht, besluitvorming als handelen is cruciaal in de top. Het goede nieuws? De bouwstenen van spelintelligentie zijn nu meetbaar. In dit webinar nemen oprichter Eric Castien en neurowetenschapper Ilja Sligte je mee in de wereld van het Voetbalbrein.

BrainsFirst startte in 2013 met een grootschalig en langdurig onderzoek naar spelintelligentie en bracht de resultaten met clubs als AZ en PSV in de praktijk. Inmiddels timmert het bedrijf aan de weg in binnen- en buitenland met de innovatieve aanpak op het vlak van talentherkenning. De werking van het brein van een talent is bij vele BVO’s binnen en buiten onze landsgrenzen nu een standaardveld op het scoutingsformulier. Naast o.a. techniek, fysiek, tactiek en mentaal zijn cognitieve vaardigheden prestatiebepalende factoren bij topspelers.

Oprichter Eric Castien en neurowetenschapper Ilja Sligte nemen je mee in de wereld van het Voetbalbrein. Van een korte uiteenzetting van de rol van de hersenen tijdens het voetballen, via de werking van Cristiano Ronaldo’s bovenkamer tot en met de praktische toepasbaarheid van breindata bij het herkennen en (nog beter) opleiden & begeleiden van jouw talenten. Wist je bijvoorbeeld dat spelintelligente profvoetballers tot 9x meer waard zijn op de transfermarkt? En dat je op basis van breinscores meer kunt zeggen over ideale veldpositie en teamsamenstelling?

Het meten en proberen te begrijpen van spelintelligentie is niet enkel relevant voor Academies of Scouting-teams van BVO's. Elke trainer-coach wil een speler beter maken en het maximale uit een team halen. Meer objectieve informatie over zowel het individu als de spelersgroep helpt een trainer-coach om betere beslissingen te nemen. Bijvoorbeeld ten aanzien van positie of te kiezen tactiek. Of gerichte trainingsvormen op basis van breinprofielen. Hoe train je aandacht op het veld? Welke elementen kun je toevoegen of weglaten om het brein extra uit te dagen?

Wie zijn Eric Castien & Ilja Sligte?

— Foto: Eric Castien

In 2012 besloten journalist/ondernemer Castien en gepromoveerd neurowetenschapper Sligte de handen ineen te slaan. Voetbalintelligentie meetbaar maken, dat was de missie die zij samen met compagnon en data-expert Andries van der Leij besloten na te jagen. Gesteund door o.a. Toon Gerbrands (AZ/PSV), Marijn Beuker (AZ), Jurrit Sanders (PSV) en Sander Roege (KNVB) legden zij de basis voor wat uitmondt in een baanbrekende ontwikkeling in het internationale topvoetbal. Het voetbalbrein als een van de fundamenten voor talentherkenning en -ontwikkeling. Castien schreef o.a. ‘De Koninklijke’, het 1e en enige Nederlandstalige Real Madrid-boek en werkte voor media als Sportweek en Telesport. Als CEO van BrainsFirst is hij eindverantwoordelijk voor het slagen van de ingezette missie. 

 

 

— Foto: Dr. Ilja Sligte

Sligte is nog altijd Assistant Professor Cognitieve Neurowetenschappen bij de Universiteit van Amsterdam en staat garant voor de wetenschappelijke basis en deugdelijkheid van de aanpak van BrainsFirst.

 

 

Doelgroep

UEFA B, UEFA A en UEFA Pro

Licentiepunten

Als je dit webinar van begin tot eind hebt gevolgd krijg je 1 licentiepunt die je kunt gebruiken voor de verlenging van je trainerslicentie. Het licentiepunt wordt binnen twee weken na afloop van de webinar geregistreerd in je eigen trainerslicentieportaal. Er wordt geen licentiepunt verstrekt wanneer je dit webinar niet in zijn geheel hebt gevolgd.

Kosten

De kosten voor deze bijscholing bedragen €17,50

Inschrijven

Inschrijven kan van 1 april 2021 tot en met uiterlijk 25 april 2021. Na het verstrijken van de inschrijftermijn is het niet meer mogelijk om jezelf in te schrijven en deel te nemen aan de webinar.

Annuleren 

Bij annulering vóór 12 april 2021 ontvang je het door jou betaalde bedrag retour. Bij annulering op 12 april of daarna bestaat geen recht op restitutie.

Aanmelden Aanmelden Klik hier om je aan te melden.

26 april 2021
online
nvt

Aankomende evenementen