Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Webinar ‘Scouting en analyses bij Oranje’

Foto: KNVB Media

Wanneer je het woordenboek erop naslaat zie je bij ‘scouten’ de volgende betekenis staan: ‘op zoek zijn naar (nieuw) talent’. In het voetbal is scouten een essentieel onderdeel en aan de orde van de dag. Wat veel mensen echter niet beseffen is dat achter scouten vaak een hele wereld schuilgaat.

Binnen het scouten in het voetbal vallen meerdere takken te onderscheiden, te weten:

  • De wedstrijdanalyse van het eigen team
  • De wedstrijdanalyse van de tegenstander
  • De analyse van de eigen individuele speler
  • De analyse van de individuele speler van de tegenstander
  • De individuele analyse van potentiële nieuwe eigen spelers

Binnen de staf van Oranje is Danny Blind verantwoordelijk voor de scouting van spelers die op de scoutingslijst staan en de presentatie van de analyses van de komende tegenstanders aan de technische staf en spelers. Gedurende deze webinar zal Danny o.a. aangeven wat er van A tot Z gebeurt bij de totstandkoming van een selectie, hoe de scouting is ingericht bij Oranje, wie wat doet, hoe scouts en analisten werken, wat (en op welke wijze) er gerapporteerd wordt. Daarnaast zullen er actuele voorbeelden gegeven worden hoe dit alles vertaald wordt naar het trainingsveld in relatie tot de eigen speelwijze.

Tijdens de webinar wordt een unieke inkijk gegeven via praktische en actuele voorbeelden waardoor je meer dan ooit een beeld kan vormen hoe scouting en analyses het verschil maken in de weg naar presteren.

— Danny Blind

Wie is Danny Blind?

Als speler speelde Danny Blind voor Sparta Rotterdam en Ajax. In zijn periode bij Ajax won hij (nationaal en internationaal) alles wat er maar te winnen viel. Na zijn spelerscarrière was hij bij diezelfde club ook trainer-coach in de jeugd en bij het eerste elftal. Ook fungeerde hij als hoofd opleiding, technisch directeur en lid van de raad van commissarissen. In 2014 bereikte hij als assistent-bondscoach een derde plaats tijdens het WK in Brazilië, was hij vanaf 1 augustus 2015 zo’n 1,5 jaar bondscoach van Oranje en is hij momenteel assistent-bondscoach van Oranje onder Louis van Gaal.

 

Doelgroep

(Belangstellende) trainer-coaches die in het bezit zijn van een trainersdiploma / trainerslicentie

Licentiepunten

Als je dit webinar van begin tot eind hebt gevolgd krijg je 1 licentiepunt die je kunt
gebruiken voor de verlenging van je trainerslicentie. Wij zorgen ervoor dat het licentiepunt wordt geregistreerd in je eigen trainerslicentieportaal. Er wordt geen licentiepunt verstrekt wanneer je dit webinar niet in zijn geheel hebt gevolgd.

Kosten

De kosten voor deze bijscholing bedragen €17,50

Inschrijven

De webinar vindt plaats op woensdag 8 december 2021 van 20.00 - 21.15 uur én op donderdag 9 december 2021 van 20.00 - 21.15 uur

Inschrijven wo 8 dec '21 Inschrijven wo 8 dec '21 Klik hier om je in te schrijven Inschrijven do 9 dec '21 Inschrijven do 9 dec '21 Klik hier om je in te schrijven

Annuleren 

Bij annulering vóór 24 november ontvang je het door jou betaalde bedrag retour. Bij annulering op 24 november of daarna bestaat geen recht op restitutie.

8 december 2021
Webinar
Online

Aankomende evenementen