Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Webinar: Code Goed Sportbestuur

De nieuwe Code Goed Sportbestuur kan je helpen een basis te leggen voor een veilige, eerlijke en vitale sportomgeving, waar iedereen zich thuis voelt. - Foto: KNVB Media

De samenleving verandert continu. Dat is ook terug te zien in het voetbal. De voetbalvereniging kan worden gezien als een afspiegeling van onze samenleving. Als bestuurder zorg je er onder meer voor dat iedereen zich thuis voelt bij de club en heb je een voorbeeldfunctie. De nieuwe Code Goed Sportbestuur kan je helpen een basis te leggen voor een veilige, eerlijke en vitale sportomgeving, waar iedereen zich thuis voelt. In een webinar van NOC*NSF op 31 januari word je op weg geholpen met de herziene Code Goed Sportbestuur.

De sportbonden hebben de in 2005 opgestelde Code Goed Sportbestuur herzien. Deze Code is nu meer ‘principle-based’. Dat betekent dat we uitgaan van weinig regels en vooral focussen op de relevante principes. Het heeft het karakter ‘pas toe én leg uit’. De Code draagt bij aan sterke en bewuste besturen met een heldere koers. Verenigingen waar mensen in een veilige omgeving met plezier kunnen sporten en bewegen. De Code helpt je (onder andere) misstanden rond integriteitsvraagstukken te voorkomen.

Maak kennis met de Code

Om jullie als bestuur goed op weg te helpen in deze nieuwe Code wordt de workshop ‘Code Goed Sportbestuur’ op maandag 31 januari om 19.30 uur georganiseerd. Samen met andere bestuurders maak je in deze bijeenkomst, die 1 uur duurt, kennis met de nieuwe Code Goed Sportbestuur.

Tijdens de workshop:

  • Ga je ontdekken wat de Code en de 4 principes - verantwoordelijkheid, democratie, maatschappij en transparantie - voor jullie als bestuur en vereniging kunnen betekenen.
  • Krijg je inzicht op welke elementen van de Code voor jullie vereniging kansen liggen.
  • Krijg je de ideale voorbereiding om de Code in jullie eigen vereniging, met de collegabestuurders, bespreekbaar te maken.
  • Ontmoet je bestuurders van verschillende clubs voor een open gesprek over bestuurswerk.

Aanmelden

Opgeven kan via onderstaand linkblok. Er zijn meerdere bestuursleden vanuit de verenigingen welkom.

Meld je aan Meld je aan Schrijf je hier in voor het webinar 'Code Goed Sportbestuur'.

Bekijk en download de herziene Code Goed Sportbestuur.

31 januari 2022
nvt
Online

Aankomende evenementen