Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Themabijeenkomst: ‘Inzicht in voetbalvoorkeuren’

Foto: KNVB Media

De themabijeenkomst ‘Inzicht in voetbalvoorkeuren’ is bedoeld voor trainer-coaches in het voetbal die meer rendement uit hun team willen halen. Waar het vaak misgaat in teams is dat de trainer-coach een speelwijze wil hanteren die weliswaar in theorie doortimmerd in elkaar zit, maar vervolgens tekortschiet in het benutten van de individuele voorkeuren van de spelers. Een prachtig speelconcept, met de valkuil ‘waarom loopt en werkt het niet?

Topspelers als Messi, Frenkie de Jong en Mbappé zijn effectiever als zij hun individuele voorkeuren inzetten. Elke voetballer heeft (onbewuste) voetbalvoorkeuren. Als je de individuele voetbalvoorkeuren negeert dan gaan spelers te veel nadenken, aarzelend handelen, bewust aandacht besteden en onnodige fouten maken. Op www.voetbalvoorkeuren.nl zie je in een filmpje mooie voorbeelden van het effect op het rendement over het wel en niet inzetten van voetbalvoorkeuren.

Er gaat een wereld voor je open als je weet waar je allemaal op kunt letten. Elke speler heeft namelijk (onbewuste) voorkeuren die hen flow geeft. Als je dat allemaal doorhebt kun je spelers echt in hun kracht zetten binnen jouw voetbalprincipes en speelwijze bij het aanvallen, verdedigen en omschakelen.

Na deze themabijeenkomst:

  • Ben je je bewuster van individuele verschillen naar Flow en heb je ervaring opgedaan in het benutten van de kracht van het individu en team.
  • Weet je concreet hoe je de voetbalvoorkeuren van jouw spelers kunt benutten in wedstrijden.
  • Heb je inzicht in hoe je de voetbalvoorkeuren kunt inzetten in de trainingen.

We gaan aan de slag met voorbeelden en casussen uit de praktijk, theoretische onderbouwing en ervaringsgerichte oefeningen.

Wie is Martijn Leonard?

— Foto: Martijn Leonard

Martijn studeerde in 2008 af op Flow in Sports bij Olympische Sporters aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en studeerde Sportpsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij kwam als voetballer uit voor o.a. Feyenoord en ADO Den Haag en heeft 15 jaar ervaring als voetbaltrainer. Martijn was o.a. hoofdtrainer in de jeugd van ADO Den Haag en drie jaar hoofd jeugdopleiding bij FFC in Moskou. Hij is als coach ICF gecertificeerd en volgde o.a. de opleidingen ECO Coachen en Action Types. Martijn heeft de ActionTypes benadering vertaald naar het voetbal onder de naam Voetbalvoorkeuren en is actief voor de ActionTypes Academy als docent/consultant. Daarnaast is hij directeur van de Flow Centre Nederland, waarin hij nauw samenwerkt met Dr Susan Jackson, de vrouw die samen met Csikszentmihalyi als eerste in de wereld Flow in de sport introduceerde. Martijn gaf o.a. training bij clubs als PSV, AA Gent, Go Ahead Eagles en SC Heerenveen en voor de KNVB UEFA Pro opleiding. Hij begeleidde spelers, teams en coaches die actief zijn bij de amateurs, in het betaalde voetbal, nationale teams en in de Champions League in binnen- en buitenland.

Doelgroep

(Belangstellende) trainer-coaches die in het bezit zijn van een trainerslicentie (zowel veld én zaal)

Licentiepunten

Als je de themabijeenkomst gevolgd hebt krijg je 3 licentiepunten die je kunt gebruiken voor de verlenging van je trainerslicentie. Wij zorgen ervoor dat de licentiepunten worden geregistreerd in je eigen trainerslicentieportaal.

Kosten

De kosten voor deze bijscholing bedragen €60,00

Locatie

Deze themabijeenkomst vindt plaats in Doorn

Let op: indien de coronamaatregelen het niet toelaten om fysiek in Doorn bij elkaar te komen zal deze kennis- en ervaringssessie online (via Microsoft Teams) plaatsvinden.

Inschrijven

Inschrijven kan van 22 november 2021 tot en met uiterlijk 20 februari 2022. Na het verstrijken van de inschrijftermijn is het niet meer mogelijk om jezelf in te schrijven en deel te nemen aan de themabijeenkomst.

Annuleren

Bij annulering vóór 7 februari 2022 ontvang je het door jou betaalde bedrag retour. Bij annulering op 7 februari 2022 of daarna bestaat geen recht op restitutie.

21 februari 2022

Aankomende evenementen