Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Themabijeenkomst: ‘Coachen op Flow’

Foto: KNVB Media

Als trainer-coach wil je ongetwijfeld het maximale uit jezelf en je spelers halen. Maar soms heb je het gevoel dat er meer in zit. Er wordt te wisselvallig gepresteerd of je ziet dat emoties en gedachten de prestaties belemmeren. Topprestaties in de sport worden geleverd in flow; de optimale staat van bewustzijn waarin sporters het beste presteren en zich het beste voelen. Om het maximale uit jezelf en je spelers te halen is kennis over flow, de psychologie van optimaal functioneren onmisbaar.

Dr. Csikszentmihalyi deed meer dan veertig jaar lang psychologisch onderzoek naar flow. En Dr. Susan Jackson - één van de oprichters van de Flow Centre – vertaalde met succes in samenwerking met dr. Csikszentmihalyi als eerste persoon in de wereld de flow ervaring naar de sportwereld.

Inzicht over flow helpt je bij jouw coaching. Want ook al zijn jouw coachaanwijzingen tijdens wedstrijden inhoudelijk goed, wil dat nog niet automatisch zeggen dat jouw aanwijzingen ook de flow van je spelers bevordert. Sterker nog, we zien regelmatig dat inhoudelijk sterke coaching, de flow van spelers verstoord. Onbewust kunnen coaches daardoor een grote afleider van de eigen spelers zijn.

In deze themabijeenkomst krijg je inzicht in flow en leer je jouw coachaanwijzingen meer flowbevorderlijk te maken.

  • Wil jij meer weten over flow en de inzichten van de afgelopen 40 jaar flow onderzoek ontvangen?
  • Wil jij een aantal flow skills leren en meer weten over de stappen naar flow (The Pathway to Flow™)
  • Wil jij inzicht in hoe je kunt coachen op flow en jouw coachaanwijzingen meer flow bevorderlijk maken?

De Flow Centre is actief in o.a. Australië, het Verenigd Koninkrijk en Amerika en deelt de inzichten over flow in deze themabijeenkomst nu graag in eigen land. We gaan aan de slag met voorbeelden uit de praktijk, theoretische onderbouwing en ervaringsgerichte oefeningen.


Wie is Martijn Leonard?

— Foto: Martijn Leonard

Martijn studeerde in 2008 af op Flow in Sports bij Olympische Sporters aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en studeerde Sportpsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij kwam als voetballer uit voor o.a. Feyenoord en ADO Den Haag en heeft 15 jaar ervaring als voetbaltrainer. Martijn was o.a. hoofdtrainer in de jeugd van ADO Den Haag en drie jaar hoofd jeugdopleiding bij FFC in Moskou. Hij is als coach ICF gecertificeerd en volgde o.a. de opleidingen ECO Coachen en Action Types. Martijn heeft de ActionTypes benadering vertaald naar het voetbal onder de naam Voetbalvoorkeuren en is actief voor de ActionTypes Academy als docent/consultant. Daarnaast is hij directeur van de Flow Centre Nederland, waarin hij nauw samenwerkt met Dr Susan Jackson, de vrouw die samen met Csikszentmihalyi als eerste in de wereld Flow in de sport introduceerde. Martijn gaf o.a. training bij clubs als PSV, AA Gent, Go Ahead Eagles en SC Heerenveen en voor de KNVB UEFA Pro opleiding. Hij begeleidde spelers, teams en coaches die actief zijn bij de amateurs, in het betaalde voetbal, nationale teams en in de Champions League in binnen- en buitenland.

Doelgroep

(Belangstellende) trainer-coaches die in het bezit zijn van een trainerslicentie (zowel veld én zaal)

Licentiepunten

Als je de themabijeenkomst gevolgd hebt krijg je 3 licentiepunten die je kunt gebruiken voor de verlenging van je trainerslicentie. Wij zorgen ervoor dat de licentiepunten worden geregistreerd in je eigen trainerslicentieportaal.

Kosten

De kosten voor deze bijscholing bedragen €60,00

Inschrijven

Inschrijven kan van maandag 20 september 2021 tot en met uiterlijk 7 november 2021. Na het verstrijken van de inschrijftermijn is het niet meer mogelijk om jezelf in te schrijven en deel te nemen aan de themabijeenkomst.

Annuleren

Bij annulering vóór 24 oktober 2021 ontvang je het door jou betaalde bedrag retour. Bij annulering op 24 oktober 2021 of daarna bestaat geen recht op restitutie.

8 november 2021

Aankomende evenementen