Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Online themabijeenkomst: ‘Zelfregulatieve vaardigheden van voetballers vergroten’

Foto: KNVB Media

Zelfregulatie gaat over de mate waarin spelers zelf de verantwoordelijkheid (kunnen) nemen tijdens trainingen. Zelfregulatie zorgt er niet alleen voor dat spelers sneller vooruitgaan, maar ook dat zij meer plezier beleven. Als trainer speel je een belangrijke rol bij het stimuleren van zelfregulatie. Het is (vaak) de interactie tussen trainer en voetballers die ervoor zorgt dat spelers gebruik maken van hun zelfregulatieve vaardigheden. Maar hoe zorg je voor dit optimale leerklimaat als trainer? Een van de sleutels is het (her)kennen van – en inspelen op - hetgeen jouw voetballers op zelfregulatief gebied nodig hebben.

                DEZE ONLINE THEMABIJEENKOMST IS VOL!

Tijdens deze online themabijeenkomst vertelt Laura Jonker hoe je zelfregulatie kunt herkennen en trainen bij jouw spelers. Vanuit praktische voorbeelden krijg je tips over:

  • Wat zelfregulatie is en waarom het belangrijk is
  • Hoe je zelfregulatief gedrag kunt herkennen bij voetballers
  • Welke ‘instrumenten’ je als trainer hebt om zelfregulatie te bevorderen
  • Hoe je om kunt gaan met verschillen tussen spelers

Praktische oefeningen die je met jouw voetballers kunt doen.

Wie is Laura Jonker?

— Foto: Laura Jonker

Laura is van jongs af aan al geïnteresseerd in sport en het (prestatie)gedrag van mensen. Om die reden is zij in 2002 begonnen aan de studie Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Tijdens haar master kwam ze in aanraking met zelfregulatie. Dat leidde na haar studie tot een promotieonderzoek naar het optimaliseren van sport- en onderwijsomgevingen. Daarna is ze aan de slag gegaan bij NOC*NSF en de KNVB. Hier was Laura verantwoordelijk voor de uitvoering van voetbalonderzoek waarbij het praktisch toepasbaar maken van inzichten haar continu dreef. In 2017 startte zij met XOET. Met XOET richt ze zich op advies, scholingen en innovaties om trainers te ondersteunen bij het creëren van het optimale ontwikkelklimaat. In 2017 verscheen haar eerste boek ‘van aanleg naar intelligentie’. In 2018 won ze met haar XOET-scan de Sportinnovatorprijs. In 2019 publiceerde zij samen met Prof. Dr. Nico van Yperen #GOALS als praktische handboek van zelfregulatie in de sportpraktijk.

Doelgroep

(Belangstellende) trainer-coaches die in het bezit zijn van een trainerslicentie (zowel veld én zaal)

Licentiepunten

Als je deze online themabijeenkomst van begin tot eind hebt gevolgd krijg je 2 licentiepunten die je kunt gebruiken voor de verlenging van je trainerslicentie. De licentiepunten worden binnen twee weken na afloop van de online themabijeenkomst geregistreerd in je eigen trainerslicentieportaal. Er worden geen licentiepunten verstrekt wanneer je deze online thembijeenkomst niet in zijn geheel hebt gevolgd.

Kosten

De kosten voor deze online themabijeenkomst bedragen €50,-

Microsoft Teams

Voor deze online themabijeenkomst maken we gebruik van Microsoft Teams. Een aantal dagen voor de start krijg je een mail met daarin de link.

Inschrijven

Inschrijven kan van maandag 28 juni 2021 tot en met uiterlijk dinsdag 31 augustus 2021. Na het verstrijken van de inschrijftermijn is het niet meer mogelijk om jezelf in te schrijven en deel te nemen aan de online themabijeenkomst.

Let op: er is plek voor maximaal 40 personen.

Annuleren 

Bij annulering vóór 18 augustus 2021 ontvang je het door jou betaalde bedrag retour. Bij annulering op 18 augustus of daarna bestaat geen recht op restitutie.

1 september 2021
online
nvt

Aankomende evenementen