Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Online themabijeenkomst: ‘Differentieel leren in de voetbalpraktijk’

Danny Wals - Foto: KNVB Media

Differentieel leren in de voetbalpraktijk, je hoort het steeds vaker. Maar wat is het nu precies? Waar komt het vandaan? Hoe werkt het? En het allerbelangrijkste: Hoe kan je dit in jouw trainingen integreren?

Uit de wetenschappelijke literatuur blijkt dat differentieel leren de potentie heeft om creatievere en vaardigere voetballers op te leiden. Niet geheel toevallig komen we differentieel leren steeds vaker tegen in het voetballandschap. Binnen onze landsgrenzen bijvoorbeeld bij Excelsior, Sparta Rotterdam en FC Groningen, maar ook op wereldtopniveau bij clubs als Chelsea FC, Liverpool FC en FC Barcelona. In deze online themabijeenkomst komt naar voren hoe impliciet leren voor een duurzaam leereffect bij voetballers zorgt en hoe differentieel leren hier onderdeel van is. Ook wordt er aangegeven hoe differentieel leren werkt en wat dit betekent voor het handelen van jou als trainer-coach. Naast een duidelijke theoretische onderbouwing worden praktische handvatten gegeven om morgen nog te starten met differentieel leren.

Na deze online themabijeenkomst heb je als trainer-coach weet van:

  • Differentieel leren
  • Het verschil tussen impliciet- en expliciet leren
  • De retentiefase als voorwaarde voor leren
  • Het verschil tussen motorische prestatie en motorisch leren
  • Praktische manieren om differentieel leren direct op te nemen in je trainingspraktijk
  • Differentieel leren oefenstof

— Foto: Danny Wals

Wie is Danny Wals?

Danny Wals is docent op het CIOS in Haarlem. Ruim twaalf jaar is hij verbonden aan de KNVB, in verschillende rollen zoals regiocoach, scoutingsontwikkelaar en docent. Na zijn studie aan de academie voor lichamelijke opvoeding in Amsterdam heeft hij in 2018 een master in physical education and sport pedagogy afgerond. Tijdens deze studie heeft hij onderzoek gedaan naar het effect van differentieel leren op de motivatie, vaardigheid en ervaren vaardigheid van leerlingen. In de afgelopen jaren heeft hij meerdere artikelen over differentieel leren in het bewegingsonderwijs en de voetbaltraining gepubliceerd. Ook is Danny Athletic Skills Model specialist instructeur en in het bezit van UEFA B.

Doelgroep

(Belangstellende) trainer-coaches die in het bezit zijn van een trainerslicentie (zowel veld én zaal)

Licentiepunten

Als je deze online themabijeenkomst van begin tot eind hebt gevolgd krijg je 2 licentiepunten die je kunt gebruiken voor de verlenging van je trainerslicentie. De licentiepunten worden binnen twee weken na afloop van de online themabijeenkomst geregistreerd in je eigen trainerslicentieportaal. Er worden geen licentiepunten verstrekt wanneer je deze online thembijeenkomst niet in zijn geheel hebt gevolgd.

Kosten

De kosten voor deze online themabijeenkomst bedragen €50,-

Microsoft Teams

Voor deze online themabijeenkomst maken we gebruik van Microsoft Teams. Een aantal dagen voor de start krijg je een mail met daarin de link.

Inschrijven

Inschrijven kan van 20 juli 2021 tot en met uiterlijk 19 oktober 2021. Na het verstrijken van de inschrijftermijn is het niet meer mogelijk om jezelf in te schrijven en deel te nemen aan de online themabijeenkomst.

Let op: er is plek voor maximaal 40 personen.

Annuleren 

Bij annulering vóór 6 oktober 2021 ontvang je het door jou betaalde bedrag retour. Bij annulering op 6 oktober of daarna bestaat geen recht op restitutie.

20 oktober 2021

Aankomende evenementen