Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

‘Stress, stressregulatie en coaching’ met Gijs Visser

Gijs Visser - Foto: KNVB Media

Het nemen van de penalty op het ‘moment suprême’ of toeleven naar een spannende wedstrijd waarin de beslissing valt tegen degradatie. Herkenbare situaties waarin zowel trainer-coach als spelers druk – en in sommige gevallen zelfs stress – kunnen ervaren. Waar druk niet per se slecht is en zelfs de prestaties kan verhogen, zien we dat het omslagpunt naar stress er vaak voor zorgt dat het niet goed gaat. In deze cursus van twee avonden neemt Gijs Visser – coach en auteur van het boek ‘Stress’ - je mee in wat het verschil is tussen druk en stress, hoe stress ontstaat, hoe dat werkt in het brein en hoe je stress bij jezelf en jouw spelers kunt herkennen.

De opbouw van de cursus ziet er als volgt uit:

Avond 1

  • Verschil tussen druk en stress.
  • Hoe werkt het ontstaan van stress en wat gebeurt er in het brein?
  • Wie ben jij als trainer-coach?
  • Welke ervaringen uit jouw verleden maken dat je op een bepaalde manier naar de wereld kijkt en met situaties omgaat. Vaak zit in jouw “referentiekader” de sleutel tot jouw coachgedrag en het ervaren van druk en stress.
  • Welke invloed heeft jouw gedrag op dat van jouw spelers?

Avond 2

  • Hoe herken je druk en stress bij jouw spelers?
  • Hoe ga je daar nu mee om?
  • Wat kun je doen stress bij jouw spelers om te zetten in gezonde prestatiedruk?
  • Tips en trics.

Een aanrader voor elke trainer-coach die soms zelf stress ervaart, er tegenaan loopt dat spelers “ondermaats” presteren als gevolg van te veel spanning en/of trainer-coaches die geïnteresseerd zijn in het onderwerp.

Wie is Gijs Visser?

— Foto: Gijs Visser

Gijs Visser heeft jarenlange ervaring als mentale coach, werkte o.a. bij het volleybalteam Ladies in Black in Aken dat uitkomt in de Bundesliga en diverse andere (top)sporters. Daarnaast werkte hij 10 jaar als begeleider en opleider voor de Ruud van Nistelrooy foundation. Ook heeft hij werkzaamheden verricht voor de PSV Academy.

Naast bovengenoemde werkzaamheden, begeleidt hij veel (jong)volwassenen die te maken hebben met een trauma en/of een ingrijpende verlieservaring in hun leven.

Mensen ervaren soms druk, druk om te presteren; dat geldt ook voor mijzelf. Het is heerlijk om vol voor een mooie prestatie te kunnen gaan. Druk is fijn en brengt vaak energie en adrenaline met zich mee, stress is echter vaak onprettig en kost energie. Soms is dit maar een dun lijntje: wanneer ervaar je die situatie nog als druk en wanneer wordt iets stress? Graag ga ik met je aan de slag rondom bovengenoemde vraag!

Doelgroep

(Belangstellende) trainer-coaches die in het bezit zijn van een trainerslicentie.

Licentiepunten

Als je de cursus van begin tot eind gevolgd hebt krijg je 5 licentiepunten die je kunt gebruiken voor de verlenging van je trainerslicentie. Wij zorgen ervoor dat de licentiepunten worden geregistreerd in je eigen trainerslicentieportaal. Er worden geen licentiepunten verstrekt wanneer je de cursus niet in zijn geheel hebt gevolgd.

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen €115

Wanneer?

2 en 16 maart 2022 (Let op: deze cursus vindt plaats in Zeist of Doorn)

Inschrijven

Inschrijven kan van 12 oktober 2021 tot en met uiterlijk 1 maart 2022. Na het verstrijken van de inschrijftermijn is het niet meer mogelijk om jezelf in te schrijven en deel te nemen aan de cursus.

Annuleren 

Bij annulering vóór 16 februari 2022 ontvang je het door jou betaalde bedrag retour.
Bij annulering op 16 februari 2022 of daarna bestaat geen recht op restitutie.

2 maart 2022

Aankomende evenementen