KNVB aftrapbijeenkomsten voor nieuwe vrijwilligers | Lichtenvoorde

16 september 2019
19.00 - 21.45 uur
7131 CM Lichtenvoorde

In elke regio is er een bijeenkomst waar je mede-vrijwilligers ontmoet, maar ook KNVB-medewerkers waarmee je het komende seizoen vaak contact kan gaan hebben. - Foto: KNVB Media

Welkom als vrijwilliger in het veld- of zaalvoetbal! Je bent net gestart of hebt misschien al enkele maanden achter de rug. Hoe dan ook; leuk dat je je inzet voor het voetbal! Dat jij er, samen met al die andere vrijwilligers, voor zorgt dat ieder weekend of doordeweeks duizenden mensen kunnen genieten van onze mooie sport op het veld en in de zaal.

En het levert jou als vrijwilliger ook van alles op. Het doen van vrijwilligerswerk draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling, de opbouw van een mooi netwerk en vele sociale contacten. Maar het valt ook niet altijd mee om als vrijwilliger actief te zijn, het kost natuurlijk tijd en veel mensen binnen de vereniging verwachten van alles van je. Om jou en je collega-vrijwilligers die ook net gestart zijn goed op weg te helpen, nodigen we je uit om één van de KNVB Aftrapbijeenkomsten te bezoeken. In elke regio is er een bijeenkomst waar je mede-vrijwilligers ontmoet, maar ook KNVB-medewerkers waarmee je het komende seizoen contact op kunt nemen. Daarnaast vertellen we je in een specifieke workshop meer over jouw rol en geven we handige tips.

We zien je heel graag op één van de bijeenkomsten, maar wensen je hierbij vooral vast veel plezier als vrijwilliger!

Workshop bestuurders

Veel clubs worden helemaal gerund door vrijwilligers. Geen vereniging dus zonder vrijwilligers! Maar de rol van bestuurder wordt in een veranderende samenleving steeds uitdagender en complexer. En dat vraagt veel van een bestuurder. Tijdens deze workshop horen we graag waar jij als beginnend bestuurder tegenaan loopt, zodat we het ondersteuningsaanbod daar (nog) beter op kunnen aansluiten. Ook laten we je zien hoe je je bestuurlijke vaardigheden kunt vergroten en wat de KNVB kan doen om je hierbij te ondersteunen.

Workshop wedstrijdsecretarissen

Wat komt er allemaal op je af als nieuwe wedstrijdsecretaris van je vereniging? Wat moet je echt weten om je functie (makkelijker) uit te kunnen voeren? Wij vertellen je er alles over! Van Sportlink_Club tot speeldagenkalender en van de Wedstrijdzaken App tot KNVB Assist. En natuurlijk voldoende aandacht voor de zaken die jij als wedstrijdsecretaris wilt weten.

Workshop hoofden opleidingen / TJC

Welke voorwaarden zouden binnen jouw vereniging gecreëerd moeten worden om iedereen met plezier te laten voetballen? De rol van de jeugdtrainer is cruciaal in het ontwikkelen van spelers, maar wat gaat er allemaal aan vooraf? Hoe zorgen voetbalverenigingen ervoor dat voetbal leidend blijft in het aanbod naar de leden? In deze workshop willen wij samen met jou als HO/TJC bespreken hoe trainers en spelers nog beter in de praktijk begeleid en ondersteund kunnen worden.

Workshop scheidsrechterscoördinatoren

Waar houd jij je als scheidsrechterscoördinator allemaal mee bezig? Aanstellingen, scheidsrechters werven en opleiden, begeleiden. Tijdens de workshop gaan we in gesprek over de verschillende taken als scheidsrechterscoördinator. Wat kunnen verenigingen van elkaar leren en waarbij kan de KNVB ondersteunen?

Programma

TijdActiviteit
19.00 - 19.30Inloop met koffie, thee en wat lekkers.
Je ontmoet direct andere nieuwe vrijwilligers.
19.30 - 20.00Welkom door KNVB. We delen inzichten over
specifieke kenmerken van jouw regio
20.15 - 21.15Inhoudelijke workshop per functie, met aandacht voor die zaken
die jouw functie zo leuk (en soms ook lastig) maken.
21.30 - 21.45Afsluiting en toosten op een nieuw seizoen. En praat
gerust na met KNVB-medewerkers en vrijwilligers!

Aanmelden

Meld je aanSchrijf je in voor deze aftrapbijeenkomst.

16 september 2019
19.00 - 21.45 uur
Longa '30
Raadhuisstraat 18
7131 CM Lichtenvoorde

Aankomende evenementen

Terug naar boven