Vrijwilligers

Voetbal kan alleen bestaan door de inmiddels ruim 400.000 vrijwilligers die week in week uit helpen bij een voetbalclub bij hen in de buurt. Onder andere scheidsrechters, trainers en mensen in de kantine zorgen dat elk weekend miljoenen jongens, meisjes, mannen en vrouwen kunnen genieten van deze prachtige sport.

Fantastisch dat zoveel mensen zich inzetten

Het voortbestaan van een amateurvereniging valt of staat bij de inzet van zijn vrijwilligers. Veel clubs worden helemaal gerund door vrijwilligers. Sommigen zie je op of langs het veld, of achter de bar in de kantine. Veel andere vrijwilligers zijn een stuk minder zichtbaar. De bestuurders, de veld- en kleedkamerplanners, de wedstrijdsecretarissen. Ook zij vervullen elk weekend weer een belangrijke rol in het mogelijk maken van het amateurvoetbal.

De KNVB vindt het fantastisch dat zoveel mensen zich inzetten. Door het hele land zijn clubs op zoek naar meer vrijwilligers. Als je zelf voetbalt of als je kinderen voetballen, vraag dan eens bij je club wat jij kunt doen. Ook als je zelf niet voetbalt, kun jij je steentje bijdragen. Is er een functie die jij leuk zou vinden, neem dan contact op met een club bij jou in de buurt. ScheidsrechtersOm de bijna 750.000 wedstrijden die jaarlijks gespeeld worden in goede banen te leiden, zijn scheidsrechters nodig. Vrijwel alle scheidsrechters op de amateurvelden zijn vrijwilligers.

BestuurdersNederland telt zo'n 3.300 verenigingen. Dat betekent dat er op elk moment wel ergens in het land een bestuurder hard aan het werken is voor zijn of haar club.

Terug naar boven