Welpenvoetbal

In samenwerking met ING biedt de KNVB de allerjongsten al een kans om ‘aan het echte werk te ruiken’. Kinderen kunnen al op vijfjarige leeftijd deelnemen aan leuke oefenvormen. Zo wennen ze alvast aan het voetballen bij een vereniging.

Voor wie?

Voor jongens en meisjes van 4, 5 en 6 jaar en hun ouders. Oftewel; de allerkleinsten van de voetbalfamilie. Broertjes, zusjes of kinderen van huidige leden, maar ook kinderen uit gezinnen die (nog) geen binding met de club hebben. Tevens heeft het programma aandacht voor de ouders en hun rol als vrijwilliger binnen de vereniging.

De allerjongsten genieten van het Welpenvoetbal.

Deze voetbalvorm bij jouw club

Ook jouw vereniging kan Welpenvoetbal inzetten om kinderen een onvergetelijke eerste indruk van voetbal te geven. Een eerste indruk die smaakt naar meer. Meer voetballen, meer plezier. De KNVB heeft – in samenwerking met hoofdsponsor ING – speciale voetbalvormen ontwikkeld. Deze sluiten perfect aan bij de belevingswereld en individuele ontwikkeling van jongens en meisjes van deze leeftijd. De begeleiders van de vereniging kunnen hier snel en eenvoudig mee aan de slag. Tover het voetbalveld om tot een speeltuin waar voetballen centraal staat.

Meer informatie

De KNVB en ING ondersteunen Welpenvoetbal met:

  • een KNVB-projectmedewerker die de vereniging begeleidt en adviseert;

  • een maatwerkaanpak op basis van de specifieke wensen en behoeftes van de individuele vereniging;

  • het geven van handvatten op voetbaltechnisch en organisatorisch gebied, zodat de vereniging zelfstandig trainings- en wedstrijdactiviteiten kan organiseren;

  • de ondersteuning in het werven van nieuwe vrijwilligers onder ouders en andere doelgroepen (onder andere junioren) binnen de vereniging;

  • samenwerking met andere vereniging in de regio;

  • Allemaal Uitblinkers mini-pupillen;

  • Allemaal Uitblinkers, handboek voor startende trainer, coach en begeleider;

  • een informatiepakket voor de verenigingscoördinator.

Welpenvoetbal

Geïnteresseerde verenigingen kunnen mailen voor aanmelding of het stellen van vragen.

Terug naar boven