Schoolvoetbal

Elk jaar organiseert de KNVB een schoolvoetbaltoernooi voor leerlingen van groep 5 tot en met groep 8. Ook veel kinderen die niet op voetbal zitten, vinden het immers leuk om af en toe een balletje te trappen. Bij sommige deelnemers wordt zelfs een zeldzaam talent ontdekt.

Het is voor kinderen belangrijk dat ze genoeg beweging krijgen. Actief bezig zijn met leeftijdsgenoten is cruciaal voor de gezondheid en de sociale ontwikkeling van het kind. De regering probeert dit zo veel mogelijk te stimuleren. Scholen geven lessen lichamelijke opvoeding. De KNVB draagt dus ook een steentje bij.

 
 

Een terugblik op de finale van het KNVB Schoolvoetbaltoernooi 2016 in Zeist.

Ook veel kinderen die niet op voetbal zitten, vinden het leuk om een balletje te trappen

Dit is dé kans voor alle kinderen om met vriendjes en vriendinnetjes van school een gezellige dag op de voetbalvelden door te brengen. Het samenzijn is een mooie mogelijkheid om de band met de kinderen uit de klas te versterken. Kinderen die geen lid zijn van de KNVB kunnen bovendien op een ongedwongen manier kennismaken met voetbal.

Denk je dat dit iets voor jouw kind is? Vraag na bij je school of zij meedoen aan schoolvoetbal en meld je zoon of dochter aan.

Benieuwd waar en wanneer bij jou in de buurt de regio- en districtsfinales plaatsvinden? Check dan onderstaand overzicht.

Geen vaantjes, wel oorkondes

Het is dit seizoen helaas niet mogelijk om vaantjes te bestellen voor het schoolvoetbal. Als alternatief zijn de oorkondes te downloaden.

Terug naar boven