School & Voetbal

Met het programma School & Voetbal wil de KNVB jongens en meisjes van de basisschool op een speelse manier laten kennismaken met voetbal en de vereniging in de buurt.

Het programma bestaat uit drie fases om kinderen en ouders op een plezierige en overzichtelijke manier te laten kennismaken met voetbal. Het streven is om elke fase te laten verzorgen door trainers van de voetbalvereniging. Als dat niet mogelijk is, worden ervaren trainers van de KNVB ingezet. 

Uiteraard is het gehele programma gratis voor de deelnemende kinderen. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen kinderen die wel of niet lid zijn van een voetbalvereniging.

Een perfecte manier om te zien hoe leuk voetbal is.

Fase 1: voetballen tijdens de gymles

Tijdens de gymlessen op school wordt extra aandacht besteed aan voetbal. Een trainer van een voetbalvereniging uit de buurt komt op school langs om een of meer trainingen te geven. Alle jongens en meisjes kunnen hieraan meedoen en zelf ervaren hoe leuk voetbal is. De kinderen hoeven hiervoor niets extra’s te doen of mee te nemen.

Fase 2: voetballen na schooltijd

Direct na schooltijd kunnen zij meedoen aan verschillende voetbalspellen

Jongens en meisjes die enthousiast zijn geworden tijdens de voetballessen op school, kunnen zich opgeven voor de naschoolse activiteiten. Direct na schooltijd kunnen zij meedoen aan verschillende voetbalspellen. Deze vinden plaats op, of in de buurt van school, zodat iedereen van de partij kan zijn.

In deze fase worden de ouders/verzorgers uitgenodigd om te komen kijken en te ervaren hoe leuk hun kind het voetballen vindt. De ouders/verzorgers ontmoeten de trainers en krijgen informatie over de lokale voetbalvereniging.

Fase 3: voetballen bij de vereniging

Om te ervaren hoe het is om lid te zijn van een vereniging, draaien de kinderen een aantal weken mee in een team. Afhankelijk van het aantal deelnemers kan dit in een bestaand team van de plaatselijke vereniging zijn of in een nieuw team. In deze periode zijn de kinderen nog niet officieel lid van de vereniging, waardoor er ook geen kosten aan verbonden zijn.

Terug naar boven