7x7 35/45+ voetbal

Voor mannen die na hun 35ste het voetballen zo leuk blijven vinden dat zij hun voetbalschoenen nog niet in de wilgen willen hangen, heeft de KNVB 7x7 35/45+ voetbal opgericht. Want; hoe oud je ook bent: voetbal gaat nooit uit je bloed.

Voetbal verdwijnt niet zomaar uit je bloed

Bij 7x7 voetbal nemen teams, bestaande uit zeven spelers die 35 jaar of ouder zijn, het op een half veld tegen elkaar op. Niet het presteren staat centraal, maar wel het recreatieve voetballen met en tegen leeftijdsgenoten. 7x7 voetbal wordt aangeboden in drie verschillende vormen; toernooi, reeks en competitie.

7x7 toernooi

De meeste laagdrempelige vorm van 7x7 voetbal is deelnemen aan het 7x7-toernooi dat elk jaar wordt georganiseerd. De wedstrijden vinden plaats op vrijdagavond. Een gezellige manier om de werkweek af te sluiten en het weekend sportief te beginnen.

Hieronder een sfeerimpressie van het 7x7 35/45+ voetbal, te weten de finale van het Nederlands kampioenschap van 2016. Zo gemoedelijk gaat het er aan toe tijdens deze toernooien.

 
 

Kampioen of niet, de derde helft was voor iedereen.

7x7 voor- en najaarsreeks

Deze vorm kent een reeks van minimaal vier speelavonden op vrijdagavonden in het voor- en najaar. Een vereniging is tijdens de reeks eenmaal gastheer en speelt de overige momenten bij de andere verenigingen in de poule. Voor de voorjaarsreeks wordt er, indien mogelijk, een nieuwe indeling gemaakt en wordt er opnieuw gespeeld op vier vrijdagavonden.

7x7 competitie

Wekelijks een wedstrijd in het weekend. Wie kent het niet? Iedere week hopen op meer dan 11 spelers en een leider die druk bezig is om een elftal bij elkaar te krijgen. Ook voor deze teams is het 7x7 35/45+ voetbal een uitkomst, bijvoorbeeld in competitievorm. Hierbij spelen de teams in zeventallen, op een half speelveld tegen spelers die minimaal 35 of 45 jaar oud zijn (geen dispensatie). Onbeperkt wisselen is toegestaan, de buitenspelregel is afgeschaft en de sliding behoort niet meer tot het spel. De wedstrijden worden wekelijks op een zaterdag of zondag gespeeld.

Vind een club

Nieuwsgierig naar 7x7 voetbal? Informeer dan bij je club of 7x7 voetbal tot de mogelijkheden behoort. Heb je nog geen club? Zoek dan via onderstaande module naar een club bij jouw in de buurt waar 7x7 voetbal wordt aangeboden.

Vind een clubKijk hier welke clubs in jouw regio 7x7 voetbal aanbieden.

Inschrijven

Inschrijven voor de reguliere competitie kan via de secretaris van de club (digitaal inschrijven) of gedurende het seizoen via de afdeling wedstrijdzaken per mail.

Inschrijven District Noord

Inschrijven District Oost

Competitieleider District West I

Inschrijven District West II

Inschrijven District Zuid I

Inschrijven District Zuid II

Jouw club kan ook meedoen

Hoe oud je ook bent: voetbal gaat nooit uit je bloed. Ook als het lichaam niet meer exact doet wat het hoofd wil, kan je als 35-plusser nog veel plezier beleven aan het spelletje. Laat de glorietijden van deze leden van jouw club herleven met 7x7-voetbal! Zo kun je de leden een leven lang binden aan de club.

Informatie voor verenigingenHoe kun je oudere leden voor je club behouden?

Alle voordelen van 7x7 35+/45+ voetbal op een rij:

  • 7 tegen 7 op een half veld

  • Recreatief voetballen met en tegen leeftijdsgenoten

  • Flexibele voetbalvormen (‘vier maal op vrijdagavond’ tot ‘vast op zondag’)

  • Gratis deelnemen aan het toernooi en geen KNVB-lidmaatschap verplicht

Download het informatieblad om meer te lezen over 7x7-voetbal, de vormen en speeldata.

Terug naar boven