Bijscholing zaalvoetbal

De KNVB is wereldwijd toonaangevend op het gebied van opleidingen. Of het nu gaat om betaald of amateurvoetbal, op het veld of in de zaal: de KNVB Academie heeft een voorbeeldfunctie. In deze bijscholing komen de uitgangspunten voor een bepaalde speelwijze in de zaal aan de orde.

Doelstelling

De Trainer Coach (TC) werkt aan de zaalvoetbalontwikkeling van het team en de individuele spelers, analyseert wedstrijden, formuleert zaalvoetbalproblemen en trainingsdoelstellingen. De TC bepaalt de speelwijze bij wedstrijden en presenteert dit aan de spelers.

Op basis van de evaluaties (wedstrijdanalyses) stelt de TC zo nodig de trainingsplannen bij. De inzichten in de ontwikkeling van een speelwijze zijn voor elke TC aan de orde van de dag. Doelstelling van de bijscholing is om te leren op basis van welke uitgangspunten keuzes worden gemaakt voor een bepaalde speelwijze.

Inhoud

Het Nederlands zaalvoetbalteam is dit seizoen gestart met een nieuwe technische staf onder leiding van bondscoach Max Tjaden en assistent Hjalmar Hoekema. Zij willen trainers meenemen in de dingen die ze doen bij Oranje, wat doen ze, hoe doen ze dat en wat moet het opleveren? Onder het motto: ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’ #AGJSSKJV.

In de bijscholing wordt gebruik gemaakt van de ontwikkelingen in het nationale en internationale zaalvoetbal. Zo komen onder meer de teamorganisaties en speelwijzen die zijn toegepast in interlands aan de orde.

Max Tjaden spreekt het Nederlands zaalvoetbalteam toe op de KNVB Campus.

Organisatie

Het ontwikkelen van een speelwijze komt in drie bijeenkomsten, in theorie en praktijk, aan de orde. De deelnemer past dit vervolgens toe in de eigen praktijk.

Licentiepunten

In de bijscholing wordt gebruik gemaakt van de ontwikkelingen in het nationale en internationale zaalvoetbal

Naast het feit dat de deelnemer op de hoogte wil blijven van de meest recente ontwikkelingen met betrekking tot het ontwikkelen van een speelwijze, is ook het discussiëren met collega-trainers en het uitwisselen van ervaringen zeer waardevol. Bijscholing is ook van belang in het kader van het verlengen van de licentie. Om voor licentieverlenging in aanmerking te komen, moet een trainer kunnen aantonen over voldoende licentiepunten te beschikken.

Wie aan de gestelde eisen voldoet, ontvangt het certificaat ‘Een kijkje in de 'keuken' van Oranje’. Dit certificaat geeft recht op negen studiepunten die gebruikt kunnen worden voor verlenging van de trainerslicentie. Er worden geen deelcertificaten verstrekt wanneer de deelnemer minder dan de drie bijeenkomsten heeft bijgewoond.

Doelgroep

Belangstellende (gediplomeerde) trainer/coaches.

Kosten

€ 65,-

Bij inschrijving verklaart de kandidaat dat het cursusgeld van € 65,- automatisch kan worden geïncasseerd. Na inschrijving ontvangt de deelnemer een bevestiging.

Data bijeenkomsten

 • Dinsdag 10 januari 2017
  19.00 uur - 22.00 uur
  KNVB Campus in Zeist.
 • Maandag 23 januari of dinsdag 24 januari 2017
  20.00 – 21.30 uur
  Wedstrijd Nederland – Rusland
  Landstede Sportcentrum in Zwolle
 • Donderdag 9 februari 2017
  19.00 – 22.00 uur
  KNVB Campus in Zeist

KNVB Academie

KNVB Academie, Postbus 515, 3700 AM Zeist

InschrijvenKlik hier om je in te schrijven.


Terug naar boven